Szupergyors reggeli az egész családnak: sonkával töltött bundáskenyér tekercs

Még a legsietősebb reggeleken is bele fog férni az idődbe az elkészítése.

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Sonkával töltött bundáskenyér tekercs

Hozzávalók:

  • 6 szelet friss toast kenyér
  • 6 szelet bacon szalonna (bőr nélküli)
  • 6 szelet sonka
  • 6 szelet trappista sajt
  • 3 ek vaj
  • 2 db nagy tojás
  • 2 ek tej
  • só, bors, snidling

Elkészítés:

  1. Vékonyan levágjuk a toast kenyerek héját, majd egy sodrófa segítségével kinyújtuk nagyobb szeletekre.
  2. A tojást, a tejet egy habverő, vagy villa segítségével összekeverjük, majd sóval, borssal ízlés szerint ízesíthetjük. (Olyan tálat válasszunk, amiben elférnek majd a tekercsek.)
  3. A szalonnákat csíkokra vágjuk és egy serpenyőben olaj nélkül ropogósra sütjük, a kenyerek közepére helyezzük.
  4. Jöhetnek a sonka és sajt szeletek egymás tetejére, egy kicsit megnyomkodva már tekerhetjük is fel őket.
  5. Egy másik serpenyőben felmelegítjük a vajat, eközben a tekercseket a tejes-tojásban megforgatjuk, lecsöpögtetve a felesleget a serpenyőbe tesszük őket.
  6. Minden oldalát kb. 3-4 percig sütjük, majd tálalhatjuk.

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Fotó: Komáromi Annamária

Oldalak

  • 1
  • 2