Sertésszűz káposztás tócsnival

Nálunk a hétvégén biztosan ez lesz az ebéd,
Ti mit készítetek majd?

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Sertésszűz káposztás tócsnival

Hozzávalók:

  • 500 g sertésszűz
  • 50 dkg burgonya
  • 25 dkg káposzta
  • 3 ek liszt
  • 1 tojás
  • 1 gerezd
  • köménymag
  • bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A nyers krumplit lereszeljük, majd sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a zúzott fokhagymát és a köménymagot.
  2. A káposztát lereszeljük, ezt is hozzákeverjük a krumplihoz.
  3. Forró olajban kis lepénykéket sütök a masszából.
  4. A hús vágjuk 1,5-2 centis szeletekre sózzuk borsozzuk és forró serpenyőbe kevés zsiradékon süssük oldalanként 3-4 percet.
  5. A sertésszűzet tálaljuk tócsnival és káposztasalátával.
Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!