Sertésszűz káposztás tócsnival
Nálunk a hétvégén biztosan ez lesz az ebéd,
Ti mit készítetek majd?
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Sertésszűz káposztás tócsnival
Hozzávalók:
- 500 g sertésszűz
- 50 dkg burgonya
- 25 dkg káposzta
- 3 ek liszt
- 1 tojás
- 1 gerezd
- só
- köménymag
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A nyers krumplit lereszeljük, majd sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a zúzott fokhagymát és a köménymagot.
- A káposztát lereszeljük, ezt is hozzákeverjük a krumplihoz.
- Forró olajban kis lepénykéket sütök a masszából.
- A hús vágjuk 1,5-2 centis szeletekre sózzuk borsozzuk és forró serpenyőbe kevés zsiradékon süssük oldalanként 3-4 percet.
- A sertésszűzet tálaljuk tócsnival és káposztasalátával.