Sertésszűz káposztás tócsnival

Gyors, egyszerű és mennyei - kell ennél több?

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Sertésszűz káposztás tócsnival

Hozzávalók:

  • 500 g sertésszűz
  • 50 dkg burgonya
  • 25 dkg káposzta
  • 3 ek liszt
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • köménymag
  • bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A nyers krumplit lereszeljük, majd sóval, borssal ízesítjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a zúzott fokhagymát és a köménymagot.
  3. A káposztát lereszeljük, ezt is hozzákeverjük a krumplihoz.
  4. Forró olajban kis lepénykéket sütünk a masszából.
  5. A húst 1,5-2 centis szeletekre vágjuk majd, sózzuk borsozzuk és forró serpenyőbe kevés zsiradékon sütjük oldalanként 3-4 percet.
  6. A sertésszűzet tócsnival és káposztasalátával tálaljuk.

Tipp: Ha friss borsot használunk, pirítsuk meg majd mozsárba tőrjük össze így fűszerezzük vele a húst.

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Fotó: Komáromi Annamária

Oldalak

  • 1
  • 2