Ruby csokoládés sajttorta


Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 4. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Ruby csokoládés sajttorta

Hozzávalók:

Alap:

  • 250 g Natúr zabkeksz
  • 1 ek Porcukor
  • 125 g puha Vaj

Krém:

  • 10 dkg Ruby csoki
  • 25 dkg Mascarpone
  • 2 dl Habtejszín
  • 5 dkg Cukor

Elkészítés:

  1. A zabkekszet a porcukorral (ha nem elég édes a keksz), és az olvasztott vajjal összedolgozzuk, majd egy vajjal kikent tortaforma alján szépen elegyengetjük.
  2. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzádolgozzuk a krémsajtot.
  3. A csokit felfőzzuk a tejszínnel cukorral,megvárjuk amíg kihűl, hozzákeverjük a mascarponét, pohárba töltjûk
  4. A kész krémet az alapra kanalazzuk, majd 3-4 órára a hűtőbe tesszük megdermedni.
  5. Tálaláskor gyümölcsökkel díszíthetjük.
Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!