Mindenmentes fahéjas-gyömbéres fánk
A fánk mindig tuti desszert opció, főleg ha mindenmentes...büntetlen élvezet!
A fánk mindig tuti desszert opció, főleg ha mindenmentes...büntetlen élvezet!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 4. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Mindenmentes fahéjas-gyömbéres fánk
Hozzávalók:
Fánk tészta:
- 200 g Mandulaliszt
- 50 g Xilit
- 50 g Vaj
- 50 ml Mandulatej
- 2 db Tojás
- 2 tk Sütőpor
- 1 tk Fahéj
- 1 tk Vanília őrlemény
- 1 csipet Só
Fahéjas-gyömbéres bevonat:
- 100 g Xilit
- 3 ek Vaj
- 1 tk Fahéj
- ½ tk Gyömbérpor
Elkészítés:
Fánk tészta
- Egy nagy tálban összekeverjük a mandulaliszt, xilitet, sütőport, fahéjat és a sót. Egymásik kisebb tálban összekeverjük az olvasztott vajat, a mandulatejet, a tojást és a vanília őrleményt.
- Ezután hozzákeverjük a nedves keveréket a száraz keverékhez. A masszát töltsük a kivajazott amerikai fánk sütőformába, úgy, hogy az üregek ¾-ig legyenek.
- 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Miután elkészültek, hagyjuk a formában kihűlni.
Fahéjas-gyömbéres bevonat
- Közben egy kis tálban keverjük össze az édesítőszert a fahéjjal és a gyömbérrel.
- Amikor a fánkok kellően lehűltek, könnyedén kiszedjük a formából. Olvasztott vajjal
megkenjük mindkét oldalát és beleforgatjuk a fahájas-gyömbéres bevonatba.