Mindenmentes fahéjas-gyömbéres fánk

A fánk mindig tuti desszert opció, főleg ha mindenmentes...büntetlen élvezet!

A fánk mindig tuti desszert opció, főleg ha mindenmentes...büntetlen élvezet!

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 4. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Mindenmentes fahéjas-gyömbéres fánk

Hozzávalók:

Fánk tészta:

  • 200 g Mandulaliszt
  • 50 g Xilit
  • 50 g Vaj
  • 50 ml Mandulatej
  • 2 db Tojás
  • 2 tk Sütőpor
  • 1 tk Fahéj
  • 1 tk Vanília őrlemény
  • 1 csipet Só

Fahéjas-gyömbéres bevonat:

  • 100 g Xilit
  • 3 ek Vaj
  • 1 tk Fahéj
  • ½ tk Gyömbérpor

Elkészítés:

Fánk tészta

  1. Egy nagy tálban összekeverjük a mandulaliszt, xilitet, sütőport, fahéjat és a sót. Egymásik kisebb tálban összekeverjük az olvasztott vajat, a mandulatejet, a tojást és a vanília őrleményt.
  2. Ezután hozzákeverjük a nedves keveréket a száraz keverékhez. A masszát töltsük a kivajazott amerikai fánk sütőformába, úgy, hogy az üregek ¾-ig legyenek.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. Miután elkészültek, hagyjuk a formában kihűlni.

Fahéjas-gyömbéres bevonat

  1. Közben egy kis tálban keverjük össze az édesítőszert a fahéjjal és a gyömbérrel.
  2. Amikor a fánkok kellően lehűltek, könnyedén kiszedjük a formából. Olvasztott vajjal
    megkenjük mindkét oldalát és beleforgatjuk a fahájas-gyömbéres bevonatba.
Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!