Sajtos-burgonya szuflé
Sós szuflé?!
Miért ne?!
Kóstoljátok meg ezt a receptemet:
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Sajtos-burgonya szuflé
Hozzávalók:
- 2 evőkanál vaj + extra a kikenéshez
- 3 teáskanál zsemlemorzsa
- 2 darab nagy sárga héjú burgonya
- 85 g gouda sajt, reszelt
- 30 g parmezán sajt, reszelt
- 3 evőkanál friss snidling
- 1-2 szál újhagyma (szára is)
- 2 darab tojás
- frissen őrölt fekete bors
- 6 evőkanál tej (30 ml)
- piros paprika díszíteni
Elkészítés:
1.A szuflét elkészítjük. A sütőt előmelegítjük 210 fokra. A szuflé kerámia formákat kivajazzuk, zsemlemorzsázzuk.
2.A főtt burgonyát apróra törjük a burgonya törővel. Hozzáadjuk a tojás sárgákat, a reszelt sajtokat, a snidling egy részét, sót, borsot és a vékony karikára vágott újhagymát is.
3.Felmelegítjük a tejet és a vajat. Beleöntjük a burgonyás alapba.
4.A felvert tojásfehérjét beleforgatjuk a burgonyás masszába. Pirospaprikát szórunk a tetejére.
5.A kivajazott szuflé formákba ¾ ig öntjük a masszát, majd az előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. ( A sütő ajtaját ne nyitogassuk a sütés alatt.)
6.Tálaláskor a tetejére friss snidlinget vágunk és pirospaprikát szórunk.