Recept

Sajtos-burgonya szuflé

Sós szuflé?!
Miért ne?!
Kóstoljátok meg ezt a receptemet:

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Sajtos-burgonya szuflé

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál vaj + extra a kikenéshez
  • 3 teáskanál zsemlemorzsa
  • 2 darab nagy sárga héjú burgonya
  • 85 g gouda sajt, reszelt
  • 30 g parmezán sajt, reszelt
  • 3 evőkanál friss snidling
  • 1-2 szál újhagyma (szára is)
  • 2 darab tojás
  • frissen őrölt fekete bors
  • 6 evőkanál tej (30 ml)
  • piros paprika díszíteni

Elkészítés:

1.A szuflét elkészítjük. A sütőt előmelegítjük 210 fokra. A szuflé kerámia formákat kivajazzuk, zsemlemorzsázzuk.

2.A főtt burgonyát apróra törjük a burgonya törővel. Hozzáadjuk a tojás sárgákat, a reszelt sajtokat, a snidling egy részét, sót, borsot és a vékony karikára vágott újhagymát is.

3.Felmelegítjük a tejet és a vajat. Beleöntjük a burgonyás alapba.

4.A felvert tojásfehérjét beleforgatjuk a burgonyás masszába. Pirospaprikát szórunk a tetejére.

5.A kivajazott szuflé formákba ¾ ig öntjük a masszát, majd az előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. ( A sütő ajtaját ne nyitogassuk a sütés alatt.)

6.Tálaláskor a tetejére friss snidlinget vágunk és pirospaprikát szórunk.

Fotók: Marton Adrienn

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Recept
Lifestyle
A Bak keresve sem találhatna jobb napot a mainál, ha karrierváltáson gondolkodik. Napi horoszkóp.
Sztárok
Rendkívül elegánsan érkezett az Inspiráló Nők Estje gálára Szarvas Andi, aki a helyszínen többek között arról mesélt a Femcafe.hu-nak, mit szóltak a párjával, mikor megtudták, hogy szülők lesznek.
Sztárok
Sütő Enikő messzi földön híres szépségéről és bájáról ódákat lehetne zengeni, az pedig csak hab a tortán, hogy a hatodik X. felett is pont olyan remek formában van, mikor évtizedekkel ezelőtt – erről...