Rozmaringos focaccia

Szuper előétel, de ha belekerül egy kis zöldség vagy gyümölcs akkor köretként is működik.

Szuper előétel, de ha belekerül egy kis zöldség vagy gyümölcs akkor köretként is működik.

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Rozmaringos focaccia

Hozzávalók:

Tészta:

  • 50 dkg Liszt
  • 1 ek Só
  • 2 dl Görög joghurt
  • 2 dl Víz
  • 1 ek Cukor
  • 3 ek Olívaolaj
  • 25 g Élesztő
  • 1 csipet Bors
  • 1 csipet Oregánó

Feltét:

  • 4 szál Rozmaring
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 3 ek Olívaolaj

Tepsi kikenéshez:

  • 1 ek Olívaolaj

Elkészítés:

Tészta:

  1. A joghurtot megmelegítjük a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet, a sóval, a borssal, és az oregánóval elkeverjük.
  3. A lisztes keverékhez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olívaolajat, és a langyos vizet. 6-8 percig dagasztjuk majd meleg helyen 1 órát kelni hagyjuk.

Összeállítás:

  1. A tepsit vékonyan kikenjük az olajjal.
  2. A megkelt tésztát óvatosan a tepsibe borítjuk, és egyenletesen elterítjük benne. Letakarjuk és meleg helyen még 20 percig pihentetjük.
  3. Pihentetés után belenyomkodjuk a rozmaring szálakat.
  4. 200˙C-on 30-35 percig sütjük.
  5. Lereszeljük a fokhagymát és összekeverjük az olívaolajjal, majd a kisült focacciára kenjük.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!