Paradicsomos gombaragu zöldfűszeres galuskával
Mert hús nélkül is lehet ínycsiklandó ételt készíteni.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.
Paradicsomos gombaragu zöldfűszeres galuskával
Hozzávalók:
Gombaragu:
- 30 dkg csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 4 dl paradicsompüré
- 1 tk cukor
- 10 db friss bazsalikomlevél
- 3 ek olívaolaj
- só, bors
Zöldfűszeres galuska:
- 40 dkg liszt
- 6 db tojás
- 1 tk só
- 1 kis csokor snidling
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
Gombaragu:
- A hagymát apróra vágjuk és egy nagy serpenyőben kevés olajon ledinszteljük.
- Ha már puha, hozzáadjuk a darabolt gombát és addig pirítjuk, amíg minden oldaluk szép aranysárga nem lesz.
- Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. Ráöntjük a paradicsomot, beledobjuk a bazsalikomot és édesítjük cukorral. Fedő alatt, kis lángon kb. 15 perc alatt készre főzzük.
Zöldfűszeres galuska:
- Felteszünk forrni egy nagy lábas vizet 1 ek sóval.
- A lisztet egy keverőtálba tesszük, ráütjük a tojásokat, megsózzuk, megfűszerezzük finomra aprított snidlinggel és petrezselyemmel, hozzáadunk 2,5 dl vizet, majd kikeverjük.
- Nokedliszaggatóval a forró vízbe szaggatjuk a galuskákat. Megvárjuk, amíg feljönnek a víz felszínére, majd további 2-3 percig főzzük.
- A gombaragut a galuskával tálaljuk.
Tipp: Tejföllel fogyasztva még szaftosabbá varázsolhatjuk.