Padlizsánkrém: egy mártogatós, amit mindenre kenhetsz!

A tökéletes kence reggelire, ebédre vagy vacsorára - pár perc alatt elkészül, egészséges, és még finom is!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Padlizsánkrém
Hozzávalók:
- 2 db nagy padlizsán
- 1 ek citrom leve
- 2 ek cukor
- 1 csipet bors
- 1 kk só
- 1 dl majonéz
- 2 dl tejföl
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kk mustár
Elkészítés:
- A padlizsánokat egy tepsibe tesszük és 200 fokon 1-1,5 órát sütjük.
- A cukrot kikeverjük a citrom levével, borssal, sóval , mustárral, majd hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt az apróra vágott fokhagymát, a lila hagymát és a petrezselymet.
- Amikor a padlizsánok megsültek kikaparjuk a belsejét és mindent egy alsó késes aprítóba teszünk, majd összeturmixoljuk.
Tipp: A krémet mártogathatjuk friss zöldségekkel vagy rákenhetjük bagettre, de szendvicsbe tökéletes.





























