Recept

Padlizsánkrém: egy mártogatós, amit mindenre kenhetsz!

A tökéletes kence reggelire, ebédre vagy vacsorára - pár perc alatt elkészül, egészséges, és még finom is!

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 2 db nagy padlizsán
  • 1 ek citrom leve
  • 2 ek cukor
  • 1 csipet bors
  • 1 kk só
  • 1 dl majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kk mustár

Elkészítés:

  1. A padlizsánokat egy tepsibe tesszük és 200 fokon 1-1,5 órát sütjük.
  2. A cukrot kikeverjük a citrom levével, borssal, sóval , mustárral, majd hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt az apróra vágott fokhagymát, a lila hagymát és a petrezselymet.
  3. Amikor a padlizsánok megsültek kikaparjuk a belsejét és mindent egy alsó késes aprítóba teszünk, majd összeturmixoljuk.

Tipp: A krémet mártogathatjuk friss zöldségekkel vagy rákenhetjük bagettre, de szendvicsbe tökéletes.

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Fotó: Komáromi Annamária

Oldalak

Recept
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...
Home&Design
Nincs ki gondozza szeretett növényeidet mialatt te elutazol? Akkor olvass tovább, tippjeinkkel kedvenc zöldjeid sem sínylik meg a távollétedet.
Sztárok
György hercegnek számos regulának kell megfelelnie, melyek között van olyan, ami azt szabályozza, milyen ruhák alkothatják a gardróbját.