Recept

Nyúl vadas zsemlegombóccal

Nincs olyan, aki ne szeretné ezt az örök klasszikus finomságot.

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Nyúl vadas zsemlegombóccal

Hozzávalók:

  • 3 ek olaj
  • 4 db nyúlcomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db sárgarépa
  • 4 db fehérrépa
  • 2 db szár zeller
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek mustár
  • 3 db babérlevél
  • 1 ek só
  • 1 kk bors
  • 2 dl alaplé
  • 2 ek barnacukor
  • 1 kk őrölt pirospaprika

Zsemlegombóc:

Video Kulisszatitkok Solti Ádámtól: Őszintén beszélt a munkáról és a magánéletről
  • 2 db zsemle
  • 1 ek olaj
  • 15-20 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 csipet bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kk só
  • 1 ek zsír

Elkészítés:

Nyúl:

  1. A nyúl combokat sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben olajat hevítünk, és kérget sütünk rá, majd kivesszük a serpenyőből.
  2. Ide pakoljuk a feldarabolt fokhagymát, és vöröshagymát, a nagyobb darabokra vágott sárgarépát, fehérrépát, szár zellert, majd kicsit átforgatjuk és hozzáadjuk a babérlevelet, a piros paprikát, majd felöntjük a borral, és egy percig főzzük majd visszarakjuk a nyúl combokat, és felöntjük az alaplével.
  3. Lefedve közepes lángon 1,5-2 órát főzzük.
  4. Amikor megfőtt kivesszük a húst, és egy botmixer segítségével leturmixoljuk a benne lévő zöldségeket.
  5. Hozzáadjuk a mustárt, a barnacukrot, és a tejfölt, és forrásig még egyszer hevítjük, így lesz kész.

Zsemlegombóc:

  1. A zsemléket felkockázzuk, és olajon megpirítjuk majd félretesszük.
  2. A tojást felverjük hozzáöntjük a tejet, hozzákeverjük a lisztet, amennyit felvesz, és sózzuk, borsozzuk, majd hozzátesszük az apróra vágott petrezselymet és a pirított vágott zsemle kockákat. Állni hagyjuk 20-30 percig.
  3. Amikor kész forró, sós vízben kifőzzük a gombócókat, amelyeket vizes kézzel formázunk.
  4. A gombócokat hagyjuk lecsöpögni, majd egy serpenyőben zsírt hevítünk, és a gombócok minden oldalát aranybarnára pirítjuk.

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Fotó: Komáromi Annamária

Oldalak

Recept
Lifestyle
Fashion&Beauty
Az ünnepi szezon tökéletes alkalom, hogy a körmeink is ragyogjanak. Ha szereted a klasszikus karácsonyi árnyalatokat, de a túl harsány zöld vagy piros nem a te stílusod, a hófehér manikűrök igazi...
Egészség
Sokan észrevehetik, hogy télen magasabb a vérnyomásuk. Nem titok, hogy ilyenkor jobban oda kell rá figyelni.
Sztárok
Solti Ádám számára most minden a színház, és a család körül forog. A Madách Színház színésze ritkán enged ilyen mélyen bepillantani a kulisszák mögé – most azonban őszintén mesélt szerepekről,...
Lifestyle
Megint egy új kifejezés a mesterséges intelligenciával kapcsolatban, amit meg kell jegyezni. Ez tényleg világszintű mérföldkőnek számíthat.
Sztárok
Azt is megkérdezték Zacher Gábortól, hogy ha választani kell, akkor a bejgli, vagy a zserbó a nyerő nála.