Nyúl vadas zsemlegombóccal

Nincs olyan, aki ne szeretné ezt az örök klasszikus finomságot.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Nyúl vadas zsemlegombóccal
Hozzávalók:
- 3 ek olaj
- 4 db nyúlcomb
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db sárgarépa
- 4 db fehérrépa
- 2 db szár zeller
- 1 dl vörösbor
- 1 dl tejföl
- 1 ek mustár
- 3 db babérlevél
- 1 ek só
- 1 kk bors
- 2 dl alaplé
- 2 ek barnacukor
- 1 kk őrölt pirospaprika
Zsemlegombóc:
- 2 db zsemle
- 1 ek olaj
- 15-20 dkg liszt
- 2 dl tej
- 2 db tojás
- 1 csipet bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kk só
- 1 ek zsír
Elkészítés:
Nyúl:
- A nyúl combokat sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben olajat hevítünk, és kérget sütünk rá, majd kivesszük a serpenyőből.
- Ide pakoljuk a feldarabolt fokhagymát, és vöröshagymát, a nagyobb darabokra vágott sárgarépát, fehérrépát, szár zellert, majd kicsit átforgatjuk és hozzáadjuk a babérlevelet, a piros paprikát, majd felöntjük a borral, és egy percig főzzük majd visszarakjuk a nyúl combokat, és felöntjük az alaplével.
- Lefedve közepes lángon 1,5-2 órát főzzük.
- Amikor megfőtt kivesszük a húst, és egy botmixer segítségével leturmixoljuk a benne lévő zöldségeket.
- Hozzáadjuk a mustárt, a barnacukrot, és a tejfölt, és forrásig még egyszer hevítjük, így lesz kész.
Zsemlegombóc:
- A zsemléket felkockázzuk, és olajon megpirítjuk majd félretesszük.
- A tojást felverjük hozzáöntjük a tejet, hozzákeverjük a lisztet, amennyit felvesz, és sózzuk, borsozzuk, majd hozzátesszük az apróra vágott petrezselymet és a pirított vágott zsemle kockákat. Állni hagyjuk 20-30 percig.
- Amikor kész forró, sós vízben kifőzzük a gombócókat, amelyeket vizes kézzel formázunk.
- A gombócokat hagyjuk lecsöpögni, majd egy serpenyőben zsírt hevítünk, és a gombócok minden oldalát aranybarnára pirítjuk.





























