Nyúl vadas zsemlegombóccal

Nincs olyan, aki ne szeretné ezt az örök klasszikus finomságot.

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Nyúl vadas zsemlegombóccal

Hozzávalók:

  • 3 ek olaj
  • 4 db nyúlcomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db sárgarépa
  • 4 db fehérrépa
  • 2 db szár zeller
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek mustár
  • 3 db babérlevél
  • 1 ek só
  • 1 kk bors
  • 2 dl alaplé
  • 2 ek barnacukor
  • 1 kk őrölt pirospaprika

Zsemlegombóc:

  • 2 db zsemle
  • 1 ek olaj
  • 15-20 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 csipet bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kk só
  • 1 ek zsír

Elkészítés:

Nyúl:

  1. A nyúl combokat sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben olajat hevítünk, és kérget sütünk rá, majd kivesszük a serpenyőből.
  2. Ide pakoljuk a feldarabolt fokhagymát, és vöröshagymát, a nagyobb darabokra vágott sárgarépát, fehérrépát, szár zellert, majd kicsit átforgatjuk és hozzáadjuk a babérlevelet, a piros paprikát, majd felöntjük a borral, és egy percig főzzük majd visszarakjuk a nyúl combokat, és felöntjük az alaplével.
  3. Lefedve közepes lángon 1,5-2 órát főzzük.
  4. Amikor megfőtt kivesszük a húst, és egy botmixer segítségével leturmixoljuk a benne lévő zöldségeket.
  5. Hozzáadjuk a mustárt, a barnacukrot, és a tejfölt, és forrásig még egyszer hevítjük, így lesz kész.

Zsemlegombóc:

  1. A zsemléket felkockázzuk, és olajon megpirítjuk majd félretesszük.
  2. A tojást felverjük hozzáöntjük a tejet, hozzákeverjük a lisztet, amennyit felvesz, és sózzuk, borsozzuk, majd hozzátesszük az apróra vágott petrezselymet és a pirított vágott zsemle kockákat. Állni hagyjuk 20-30 percig.
  3. Amikor kész forró, sós vízben kifőzzük a gombócókat, amelyeket vizes kézzel formázunk.
  4. A gombócokat hagyjuk lecsöpögni, majd egy serpenyőben zsírt hevítünk, és a gombócok minden oldalát aranybarnára pirítjuk.

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Fotó: Komáromi Annamária

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!