Napsugár tészta - Fenséges fetás, paradicsomos
Csempéssz egy falat Olaszországot a családi asztalra fetás, paradicsomos előétel formájában! Szuper gyors, isteni finom, próbáljátok ki!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 4. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Napsugár tészta
Hozzávalók:
TÖLTELÉKHEZ
- 360 g Olajos aszalt paradicsom
- 3 tk Pesto rosso
- 20 dkg Trappista sajt
- 10 szál Friss zöldfűszer
- 90 g Feta sajt
TÉSZTÁHOZ
- 2 db Leveles tészta
- 2 db Tojássárgája
- 2 ek Szezámmag
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
- Ízlés szerint só, bors
- Friss kakukkfű, snidling
- Friss petrezselyem, rozmaring
- Őrölt pirospaprika
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 °C -ra.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsire letesszük az egyik kör alakú tésztát.
Egy aprítógépben aszalt paradicsomot, a fetasajtot és a zöldfűszerekkel krémes állagúra pürésítjük. (hogy igazán krémes legyen, a paradicsom levének a felét is hozzáadhatjuk)
A krémmel megkenjük a sütőpapíron lévő tésztát, úgy, hogy a közepét kb 3 cm-es körben kihagyjuk.
Megszórjuk reszelt sajttal.
Rátesszük a másik leveles tésztát, kicsit megnyomkodjuk a széleit, majd bevagdossuk úgy, hogy a kör közepe egyben maradjon.
Óvatosan megcsavarjuk a bevágott csíkokat.
Tojássárgájával alaposan megkenjük, szezámmaggal és friss kakukkfűvel megszórjuk.
Az előmelegített sütőben 200 °C - on 20 perc alatt készre sütjük.