Nagyon sajtos pizzás tekercs

Próbáljuk ki többféle sajttal, és keverjünk hozzá egy kis csípős karikára vágott jalapeno.

Próbáljuk ki többféle sajttal, és keverjünk hozzá egy kis csípős karikára vágott jalapeno.

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Nagyon sajtos pizzás tekercs

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 0,5 kg Liszt
  • 25 g Élesztő
  • 1 dl Tej
  • 1 ek Cukor
  • 350 ml langyos Víz
  • 3 ek Olívaolaj
  • 1 ek Só
  • 1 cs Bors
  • 1 ek szárított Oregánó vagy Toszkán fűszerkeverék

Feltét:

  • 160 g Pizzaszósz
  • 1 doboz Kukorica konzerv
  • 20 dkg Gépsonka
  • 30 dkg Sajt

Elkészítés:

  1. A lisztbe belekeverjük a sót, a borsot és a szárított fűszert.
  2. A tejet megmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot és ebben felfuttatjuk az élesztőt.
  3. Amikor felfutott hozzákeverjük a lisztes keverékhez, hozzáadjuk az olajat, a langyos vizet és folyamatosan dagasztjuk.
  4. 6-8 perc dagasztás után lefedjük és meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk.
  6. A tésztát megkenjük pizzaszósszal, ráhelyezzük a sonka szeleteket, amiket előtte csíkokra vágtunk. Megszórjuk kukoricával és a reszelt sajttal.
  7. Feltekerjük a tésztát, mintha egy piskótatekercs lenne és késsel egyenlő részre daraboljuk.
  8. Elfektetve sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a tekercseket.
  9. 200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!