Nagyon sajtos pizzás tekercs

Próbáljuk ki többféle sajttal, és keverjünk hozzá egy kis csípős karikára vágott jalapeno.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Nagyon sajtos pizzás tekercs

Hozzávalók:
Tésztához:
- 0,5 kg Liszt
- 25 g Élesztő
- 1 dl Tej
- 1 ek Cukor
- 350 ml langyos Víz
- 3 ek Olívaolaj
- 1 ek Só
- 1 cs Bors
- 1 ek szárított Oregánó vagy Toszkán fűszerkeverék
Feltét:
- 160 g Pizzaszósz
- 1 doboz Kukorica konzerv
- 20 dkg Gépsonka
- 30 dkg Sajt
Elkészítés:
- A lisztbe belekeverjük a sót, a borsot és a szárított fűszert.
- A tejet megmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot és ebben felfuttatjuk az élesztőt.
- Amikor felfutott hozzákeverjük a lisztes keverékhez, hozzáadjuk az olajat, a langyos vizet és folyamatosan dagasztjuk.
- 6-8 perc dagasztás után lefedjük és meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
- A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk.
- A tésztát megkenjük pizzaszósszal, ráhelyezzük a sonka szeleteket, amiket előtte csíkokra vágtunk. Megszórjuk kukoricával és a reszelt sajttal.
- Feltekerjük a tésztát, mintha egy piskótatekercs lenne és késsel egyenlő részre daraboljuk.
- Elfektetve sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a tekercseket.
- 200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
Fotók: Komáromi Annamária
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!





























