Kencék minden napra: tepertőkrém, körözött, tojáskrém, kolbászkrém

A szendvicsek és a pirítóskenyér álomfeltétjei - csak tudj közülük választani!

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Kencék minden napra: tepertőkrém, körözött, tojáskrém, kolbászkrém

Tepertőkrém

Hozzávalók:

  • 30 dkg tepertő
  • 1 ek mustár
  • 15 g vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csipet bors
  • 1 kk só

Elkészítés:

  1. A tepertőt ledaráljuk és hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk a mustárt, a vajat, a sót, a borsot és összekeverjük.
  3. Ízlés szerint megszórhatjuk a tetejét lilahagymával és friss pékáruval vagy grissinivel tálaljuk.

Körözött

Hozzávalók:

  • 20 dkg túró
  • 20 dkg juh túró
  • 10 dkg tejföl
  • 1 db lilahagyma
  • 1 ek piros paprika
  • 1 tk só
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 csipet bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:

  1. A túrót egy tálba tesszük és egy villa segítségével összetörjük.
  2. Hozzáadjuk a tejfölt, a lilahagymát apróra vágva, a piros paprikát, az őrölt köményt, az apróra vágott fokhagymát, a sót, a borsot és összekeverjük.
  3. A tetejét az apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, friss pékáruval vagy grissinivel tálaljuk.

Tojáskrém

Hozzávalók:

  • 4 db tojás keményre főzve
  • 1 kk mustár
  • 10 dkg vaj
  • 1 kk só
  • 1 csipet bors
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kk cukor
  • 100 ml tejszín
  • pár csepp citromlé

Elkészítés:

  1. A keményre főzött tojásokat tojásvágóval hosszában illetve keresztbe is elvágjuk és kikeverjük a vajjal.
  2. Hozzáadjuk a mustárt, a sót, a borsot, a karikára vágott újhagymát, a cukrot, a citromlevet, a tejszínt és összekeverjük.
  3. A tetejére apróra vágott petrezselymet szórunk, friss pékáruval vagy grissinivel tálaljuk.

Kolbászkrém

Hozzávalók:

  • 20 dkg puha füstölt kolbász
  • 8 dkg vaj
  • 1 ek tejföl
  • 1 tk mustár
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet só
  • 4 szál újhagyma

Elkészítés:

  1. A kolbászt ledaráljuk.
  2. Hozzáadjuk a vajat, a tejfölt, a mustárt, a sót, a borsot és összekeverjük.
  3. Az elkészült krém tetejére karikára vágott újhagymát szórunk, friss pékáruval vagy grissinivel tálaljuk.

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Fotó: Komáromi Annamária

Oldalak

  • 1
  • 2