Lazackaviáros blini kapros tejföllel

Íme a sós, orosz palacsinta receptje.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Lazackaviáros blini kapros tejföllel
Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 1 ek sütőpor
- 3 dl tej
- 1 db tojás
- 40 g vaj
- 1 tk só
- 1 kis pohár tejföl
- 1 csokor friss kapor
- lazackaviár
Elkészítés:
- Egy tálba összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót. Hozzákeverjük a tejet, az olvasztott vajat és a tojást.
- Forró serpenyőben 5 cm átmérőjű kis korongokat kanalazunk, és mindkét oldalát halvány barnára sütjük.
- A kisült bliniket friss kaporral elkevert tejföllel és lazac kaviárral tálaljuk.
Tipp: Dobjátok fel a blini tésztáját egy kevés aprított kaporral.


























