Lazackaviáros blini kapros tejföllel

Íme a sós, orosz palacsinta receptje.

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Lazackaviáros blini kapros tejföllel

Hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • 1 ek sütőpor
  • 3 dl tej
  • 1 db tojás
  • 40 g vaj
  • 1 tk só
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csokor friss kapor
  • lazackaviár

Elkészítés:

  1. Egy tálba összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót. Hozzákeverjük a tejet, az olvasztott vajat és a tojást.
  2. Forró serpenyőben 5 cm átmérőjű kis korongokat kanalazunk, és mindkét oldalát halvány barnára sütjük.
  3. A kisült bliniket friss kaporral elkevert tejföllel és lazac kaviárral tálaljuk.

Tipp: Dobjátok fel a blini tésztáját egy kevés aprított kaporral.

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Fotó: Komáromi Annamária

Oldalak

  • 1
  • 2