Házi kőrözött friss zöldségekkel

Ki ne imádná ezt a klasszikus szendvicskrémet?

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Házi kőrözött friss zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 20 dkg túró
  • 20 dkg juhtúró
  • 10 dkg 20%-os tejföl
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 tk só
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 csipet bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 50 dkg rusztikus bagett
  • 10 db sárgarépa (lehet színes)

Elkészítés:

  1. A fokhagymát, a petrezselymet és a lilahagymát apróra felvágjuk.
  2. Az összes hozzávalót egy tálba helyezzük és egy villa segítségével összekeverjük.
  3. A bagettet megpirítjuk, rákenjük a körözöttet és rátesszük a zöldségeket.

Tipp: A pikáns ízvilág kedvéért keverjünk a krémbe serrano sonkát apró darabokra vágva

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Fotó: Komáromi Annamária

Oldalak

  • 1
  • 2