Csokis babka koszorú

Édesítsd meg a hosszú hétköznapokat ezzel a finomsággal!

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Csokis babka koszorú

Hozzávalók (10 darabhoz, mérettől függ):

Tészta:

  • 25 dkg finomliszt
  • 150 ml tej
  • 25 g vaj
  • 2 tojássárgája
  • 15 g friss élesztő
  • 1 ek cukor
  • 1 csipet só

Töltelék:

  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 3 ek holland kakaópor

Kenéshez:

  • 1 db tojás

Elkészítés:

  1. A langyos tejben elkavarjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk.
  2. Egy tálba szitáljuk a lisztet és a sót, összekeverjük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, valamint az olvasztott vajat.
  3. Könnyű tésztát gyúrunk belőle. Folpackkal letakarjuk és meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Összeállítás:

  1. A megkelt tésztát 10 db egyenlő részre vágjuk, majd egyesével téglalap alakúra nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük olvasztott vajjal, majd megszórjuk a porcukros kakaó keverékkel.
  2. Hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, a végétől 1 cm elhagyunk, majd középen függőlegesen végig kettévágjuk.
  3. Az így kapott két szárat összefonjuk, majd kör alakba helyezzük.
  4. A babka koszorÚkat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, úgy, hogy ne érjenek össze, majd letakarva 30 percet a tepsiben is kelesztjük.
  5. Megkenjük őket a tojással és 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 per alatt késre sütjük.

Tipp: Mérettől függően készíthetünk több kisebb vagy egy nagy babka koszorút is.

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Fotó: Komáromi Annamária

Oldalak

  • 1
  • 2