Burgonyás gofri szendvics
A gofrit nem csak édes formájában érdemes kipróbálni, sós verzióban szendvicsként is tökéletes!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap a FEM3 csatornákon.
Burgonyás gofri szendvics
Hozzávalók:
Gofri:
- 4 db Krumpli
- 25 dkg Liszt
- 20 dkg Sajt
- 2 db Tojás
- 1 dl Tej
- 1 dl Tejföl
- 1 tk Sütőpor
- Só
- Bors
Feltétek:
- Vajkrém
- Kemencés sült sonka
- Koktél paradicsom
- Rukkola
Elkészítés:
- A burgonyákat megpucoljuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük.
- Melegen egy villa segítségével összetörjük.
- Ha kihűlt, hozzákeverjük a lisztet, a sütőport, a tejfölt, a tejet és a tojások sárgáját. Belereszeljük a sajtot, sózzuk, borsozzuk és alaposan elkeverjük.
- A tojásfehérjét külön kemény habbá verjük és a burgonyáskeverékhez forgatjuk.
- A gofrisütőt felforrósítjuk, egy kevés zsiradékkal megkenjük és a gofrikat oldalanként 3-4 perc alatt készre sütjük benne.
- Ezután az egyik oldalát megkenjük vajkrémmel és belepakoljuk a rukkolát, a kemencéssült sonkát és a szeletekre vágott koktélparadicsomot.