Burgonyás gofri szendvics

A gofrit nem csak édes formájában érdemes kipróbálni, sós verzióban szendvicsként is tökéletes!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Burgonyás gofri szendvics
Hozzávalók:
Gofri:
- 4 db Krumpli
- 25 dkg Liszt
- 20 dkg Sajt
- 2 db Tojás
- 1 dl Tej
- 1 dl Tejföl
- 1 tk Sütőpor
- Só
- Bors
Feltétek:
- Vajkrém
- Kemencés sült sonka
- Koktél paradicsom
- Rukkola
Elkészítés:
- A burgonyákat megpucoljuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük.
- Melegen egy villa segítségével összetörjük.
- Ha kihűlt, hozzákeverjük a lisztet, a sütőport, a tejfölt, a tejet és a tojások sárgáját. Belereszeljük a sajtot, sózzuk, borsozzuk és alaposan elkeverjük.
- A tojásfehérjét külön kemény habbá verjük és a burgonyáskeverékhez forgatjuk.
- A gofrisütőt felforrósítjuk, egy kevés zsiradékkal megkenjük és a gofrikat oldalanként 3-4 perc alatt készre sütjük benne.
- Ezután az egyik oldalát megkenjük vajkrémmel és belepakoljuk a rukkolát, a kemencéssült sonkát és a szeletekre vágott koktélparadicsomot.



























