Burgonyás galuska pirított szalonnával

Talán még csak az lehet jobb, ami ezzel a fogással történik, hogy ha bevállalós vagy és karamellizált hagymával összekevered.


Talán még csak az lehet jobb, ami ezzel a fogással történik, hogy ha bevállalós vagy és karamellizált hagymával összekevered.

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Burgonyás galuska pirított szalonnával

Hozzávalók:

Galuska:

  • 15 dkg Burgonya
  • 30 dkg Liszt
  • 1 db Tojás
  • 3 dl Víz
  • 2 kk Só

Feltét:

  • 20 dkg Bacon
  • 1 db Hagyma

Tálalás:

  • Tejföl
  • Petrezselyem

Elkészítés:

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük.
  2. Egy fazék vizet felteszünk forrni.
  3. A tojást 1 kiskanál sóval elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a vizet és a burgonyát.
  4. A forrásban lévő vizet megsózzuk, és beleszaggatjuk a galuskát.
  5. 5 percig főzzük, majd leszűrjük.
  6. Felforrósítunk egy serpenyőt, beletesszük a bacont, az apróra vágott vöröshagymát, és lepirítjuk.
  7. A kész galuskát beleforgatjuk.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!