Banános muffin

Készülj a hétvégére, és édesítsd meg a februári napokat ezzel az ínycsiklandozó süteménnyel.

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Banános muffin

Hozzávalók:

  • 2 ek kókuszolaj
  • 4 db nagy tojás
  • 150 g mandula liszt
  • 3 db nagy, érett banán
  • 2 tk sütőpor
  • 120 ml tej
  • 100 g csokipasztilla
  • 10 dkg cukor

Elkészítés:

  1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
  2. A muffin formákat kivajazzuk.
  3. A kókuszolajat, a tojásokat és a mézet egy edényben, habverő segítségével összekeverjük. Egy másik edényben összekeverjük a mandulalisztet a sütőporral, cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a korábban összekevert folyékony masszához. Végeredeményként homogén állagot kell, hogy kapjunk.
  4. A banánt és a tejet pépesre keverjük, majd ezt is hozzáadjuk a tésztaalaphoz, majd végül hozzáadjuk a csokipasztillát.
  5. A masszát muffin formákba öntjük és 20 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Tálalás előtt 10-15 percig a formában pihentetjük.

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Fotó: Komáromi Annamária

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!