Kacsamájjal töltött csirke sárgarépával

Ha még különlegesebbé szeretnénk tennie gy ételt, akkor készítsünk hozzá saját fűszerkeveréket.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    4 fél bőrös csirkemell
  • 20 dkg kacsamáj

A körethez

  • 40 dkg sárgarépa
  • 1 ek sózott kapribogyó
  • 2 ek olívaolaj

A fűszerhez

  • 1 kk majoranna
  • 1 kk reszelt szerecsendió
  • 1 k gyömbérpor
  • 1 kk currypor
  • 1/2 kk őrölt fehérbors
  • 1 kk tengeri só

Elkészítés

A csirkemellet hosszában szúrjuk fel. A kacsamájat vágjuk apró kockákra és ízlés szerint keverjünk hozzá a fűszerkeverékből. Töltsük habzsákba és töltsük bele a csirkébe, amit kívülről dörzsöljünk be a fűszerkeverékkel. A nyílást tűzzük össze egy fogvájóval, és tegyük tepsibe. 180 fokos sütőben, kb. 25-30 perc alatt süssük meg. Közben tisztítsuk meg a répát, vágjuk karikákra, majd az olívaolajon, fedő alatt pároljuk meg. 10 perc alatt adjuk hozzá a kapribogyókat, majd húzzuk le a tűzről. A répa mellé salátát is kínálhatunk.

Ezt is ajánljuk: Gyors és egyszerű palacsinta

Oldalak

Lifestyle
Gordon Ramsay anno tanította tésztát főzni az embereket, de lehet, hogy rosszul. Állítólag az olaszok sem használják a Michelin-csillagos séf módszerét.
Sztárok
Donald Trump öt gyermeke közül Barron a legfiatalabb, és talán a legszerencsésebb is, hiszen elképesztő helyes férfivá érett az évek alatt.
Sztárok
Sokan gondolták azt, hogy Tóth Andi a Megasztár zsűrijében fog feltűnni, de az RTL ugyanúgy átcsábította magukhoz, mint Majkát. Viszont nincs kizárva, hogy lesznek konfliktusai az egyik...