Bélszínlángos - Különleges ebéd

Bár a csirke vagy a pulykahús nagyobb sláger, mégsem ehetünk mindig szárnyasokat, hiszen nem árt a változatosság. A bélszín remek és ízletes újdonság lehet.

Hozzávalók

  • 80 dkg bélszín
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 dkg vaj
  • 2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
  • 1 tojásfehérje
  • só, bors

Elkészítés
A bélszínből 8 szeletet vágunk, mindet vékonyra verjük. A vajon sóval, borssal addig pároljuk a felszeletelt gombát, amíg a saját levét el nem főtte. Ekkor 4 nyers hússzeletre 1-1 halmot rakunk a gombából, és egy kis reszelt sajtot a húsok szélén 1-1 cm-t kihagyva, amit megkenünk a tojásfehérjével. Ráborítjuk a másik 4 szelet húst és az így megtöltött dupla hússzeletek széleit összenyomkodjuk. Olajon a szeleteket mindkét oldalán megsütjük.

Krumplipürével tálaljuk.

Próbáld ki ezt is: Stroganov bélszín!

Fotó: receptek.net

Oldalak

Fashion&Beauty
A sírás egy természetes biológiai folyamat, amely segít kifejezni és feldolgozni az érzelmeket. De gondoltál már arra, vajon milyen hatással lehetnek a könnycseppek bőrödre nézve?
Lifestyle
A pizza az az étel, ami a világ minden táján hódít, és kevés olyan ember van, aki ne fogyasztaná szívesen – sajnos azonban mivel nem kedvez túlzottan a diétának, a legtöbb fogyókúrázó kiiktatja az...
Lifestyle
Valószínűleg neked is van épp otthon abból az élelmiszerből egy kevés, amit ha a vágott virágok közé teszel a vázában lévő vízbe, akár több héten át is élvezheted a gyönyörű anyák napi növények...