Lifestyle

Dombóvári István új szerepben: mindenkit meglepett a humorista

Milyen világban élünk, merre tartunk? Dombóvári Istvánnal, a Netperces novellák írójával a jövőről és a jelenről beszélgettünk, Hevesi Krisztina szexuálpszichológus mesélt élete meghatározó könyvéről, a műsor végén pedig Szabados Ági javasolt egy letehetetlen olvasmányt.

Lapozz a 99-re!

Könyves podcast Szabados Ági műsorvezetésével. A műsorban hétről-hétre történeteket mesélünk írókról, olvasókról, könyvekből és könyvekről. Minden adásban egy híresség ajánlja élete könyvét és Ági is megosztja aktuális kedvencét. Elmondjuk mit olvass, mit ne olvass. Kövesd az egyes epizódokat a Femcafe.hu blogrovatában!

Humorba csomagolt történetek

A Lapozz a 99-re! podcast következő sztárvendége Dombovári István humorista volt, aki a poénok mellett újabban sztorikat is ír. Új könyve vicces és elgondolkodtató történetekkel van tele: egy okostelefon öngyilkos lesz, tanítják, hogy hogyan lehet valaki jó kommentelő, ránőnek az emberek fejére a filtereken használt nyuszifülek, ilyen és hasonló sztorikból készült el a Netperces novellák kötet.

“Örkény István annak idején azért írta az egyperces novellákat, mert azt szerette volna, hogy többen olvassanak. A ma embere még annyit sem olvas, felületesen fogyasztja a tartalmakat” - mondta Dombóvári István. Könyve erre az aktuális tartalomfogyasztási stílusra reagál, az egyes novellák erre reflektálnak, tükröt mutatnak a digitális kultúra emberének.

Könyvajálnó

Melyik a szerző kedvenc novellája, milyen filmek, sorozatok ihlették a könyvet? Milyen lesz a mesterséges intelligencia, ha mi alkotjuk meg? Ezekre a kérdésekre mind válaszol Dombóvári István, aki a beszélgetés végén még útravaló tanácsot is ad a hallgatóknak.

A műsor második vendége Hevesi Krisztina szexuálpszichológus, aki Elliot Aronson: A társas lény című könyve miatt kezdett el érdeklődni a pszichológia iránt, ezért ezt választotta élete egyik meghatározó könyvének. Szabados Ági a héten Szécsi Noémi: Lányok ​és asszonyok aranykönyve című könyvét ajánlja.

Az adást itt hallgathatod meg:

A műsorban elhangzó könyvek:

  • Dombóvári István Netperces ​novellák
  • Elliot Aronson: A ​társas lény
  • Szécsi Noémi: Lányok ​és asszonyok aranykönyve

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Letícia királyné számára fontos, hogy lépést tartson a változó trendekkel, így nem meglepő, hogy az ő ruhatárába is került valami a Mango és Victoria Beckham közös kollekciójából.
Fashion&Beauty
Lifestyle
A Kos ma összefut egy rég nem látott ismerősével. Napi horoszkóp!