Rák Edit, ingatlan tanácsadó, ingatlanközvetítő tréner

Bemutatkozás

13 évvel ezelőtt még a turizmusban dolgoztam. Úgy éreztem, hogy nincs előrelépés, amit akartam a szakmában, azt már láttam. Szerettem volna mást csinálni, de nem tudtam, pontosan melyik hivatás is lenne számomra a tökéletes. Az viszont tisztán kirajzolódott, hogy mit nem szeretnék a mindennapjaimban: nem szeretnék egy helyben ülni egész nap, egy 8-tól 5-ig egy irodában. Emberekkel szerettem volna foglalkozni, és szerettem volna egy olyan megélhetést, amely biztonságot teremt majd nekem és a családomnak.

Ezekkel az elvárásokkal kezdtem meg az új munkám keresését. Elég hamar kiderült, hogy az ingatlanértékesítési területen mozgok a legotthonosabban, hiszen pörgést és kreativitást nyújtott számomra. Az első néhány hétben kimagasló sikereket értem el, és már akkor biztos voltam benne, hogy ez az én világom.

A válság környékén megtapasztaltam a munka árnyoldalait, átéltem, mikor ugyanazért a sikerért, pénzért és elismerésért kétszer, háromszor annyit kellett dolgozni. Mikor jöttek azok a negatív tényezők, amikről azt gondoltam, hogy általam nem befolyásolhatóak, elvesztettem a kontrollt, nem működtek azok a rutinná vált feladatok, az a módszer, amivel eddig sikeres voltam.

2012-ben éreztem, hogy egy út van ebből a helyzetből, a teljes megújulás: sokkal ügyfélbarátabb, személyesebb, egyénre fókuszálóbb munkát kell végeznem, mint eddig. És jelentem, bevált! Az elmúlt 3 évben annyi elégedett vevőt tudhatok magam mögött, mint előtte soha.

Célom, hogy az ingatlaneladó válláról levegyem a terhet. Szeretném, ha az eladási folyamat minden percében számíthatna rám. Hiszem, hogy ingatlan tanácsadónak lenni hivatás és életforma. Küldetésemnek érzem, hogy javítsam a szakma megbecsülését, renoméját, ezért az idei évben, 2015-ben egy ingatlanközvetítő közösség kialakításán is elkezdtem dolgozni, ahol a tanácsok mellett oktatással is foglalkozunk.

Itt tudsz tanácsot kérni:

info@ingatlan-tanacsado.hu

Itt tudhatsz meg többet rólam:

www.ingatlan-tanacsado.hu

Eddig megjelent cikkei:

Feléledt az ingatlanpiac - Így lehet neked is esélyed

Eladnád a lakásod? - Ne kérj segítséget bárkitől

Hogyan adj túl a lakásodon a közösségi média segítségével?

A lakáseladás várhat - Így élvezd igazán az ünnepeket

Házikedvenceddel költözöl? - Így add el a lakásod könnyedén

7 tipp, hogy úgy fotózd a lakásod, mint egy profi

Így add el az otthonod - Találd meg a tökéletes vevőt!

Élet az apróhirdetésen túl - Így reklámozd a lakásod

Lakáseladás: ingatlanközvetítővel vagy egyedül?

Megéri kipofozni a lakást, mielőtt eladnánk? - A szakértő elárulja, mikor van rá szükség