Home&Design

Költöznél, de csak panelre futja? - Elmondjuk, miért nem baj

Néhány éve, évtizede még mindenki vonakodott a panellakásoktól, és aki csak megengedhette magának, elkerülte őket. Mind ismerjük a kifogásokat: rossz a beosztásuk, papírvékonyak a falak, magasak a fűtésszámlák, és még sorolhatnám. Itt az ideje azonban, hogy elengedjük a sztereotípiákat, mert a mai panelek már nem azok a panelek, amelyektől szüleink még vonakodtak! Ha “csak” panelre futja a pénzedből, engedd meg, hogy eloszlassam a kételyeidet, hiszen a helyzet sokat változott az elmúlt években!

A panelprogram előnyei

Az egyik legfőbb kifogás a panelekkel szemben, hogy a szörnyű szerkezetük és csekély szigetelésük miatt a fűtésköltségek irreálisan magasak. Mostanában azonban egyre több háztömböt újítanak fel a panelprogram keretein belül, amelynek köszönhetően dekoratív külső szigetelőréteget kapnak. Nemcsak szebbek és vidámabbak az ilyen lépcsőházak, hanem a rezsiköltségek is alacsonyabbak lesznek. Az ilyen programok legtöbbször magukba foglalják a nyílászárók korszerűsítését is, sőt a legtöbb helyen az egyedi mérőórák is segítenek lejjebb nyomni a költségeket.

Könnyedén átalakítható

Sokan panaszkodnak a panelek siralmas beosztására, a szűk előszobákra, az aprócska konyhákra. Tudnod kell azonban, hogy ami a hátrányuk, az könnyen az előnyükre fordítható ezeknek a lakásoknak. A papírvékony falak könnyen, akár egy félnapos munkával eltávolíthatóak, és a néhány négyzetméteres konyhából például kényelmes amerikai konyha lehet, a gardrób eltávolításával pedig tágas előszobát kaphatsz.

Sok panelszépségversenyt is rendeznek, ezekre érdemes rákeresni, és a nevezők között böngészni. Olyan lakásokat láthatsz, amelyekről meg sem mondanád, hogy panelek, hiszen lakberendezők, belső építészek csodát művelnek ezekkel az ingatlanokkal!

Fotó: lakbermagazin.hu

Oldalak

Home&Design
Fashion&Beauty
Ha nyomon követed a közösségi média világában felbukkanó legújabb trendeket, valószínűleg már te is találkoztál a körömtetoválással.
Lifestyle
A zuhanyzás befejeztével a lefolyónál éktelenkedő hajcsomót megpillantani sosem kellemes élmény. Sőt, olykor akár egészen stresszes felfedezés is lehet, milyen sok hajszál hullott ki egyetlen...
Lifestyle
Romantikus kapcsolataink életünk meghatározó részét képezik, mint ahogy munkahelyünk is, hiszen napjaink felét itt töltjük. Nem csoda hát, ha ez a kettő néha egybeforr egy-egy különös álmon keresztül...