Költöznél, de csak panelre futja? - Elmondjuk, miért nem baj

Néhány éve, évtizede még mindenki vonakodott a panellakásoktól, és aki csak megengedhette magának, elkerülte őket. Mind ismerjük a kifogásokat: rossz a beosztásuk, papírvékonyak a falak, magasak a fűtésszámlák, és még sorolhatnám. Itt az ideje azonban, hogy elengedjük a sztereotípiákat, mert a mai panelek már nem azok a panelek, amelyektől szüleink még vonakodtak! Ha “csak” panelre futja a pénzedből, engedd meg, hogy eloszlassam a kételyeidet, hiszen a helyzet sokat változott az elmúlt években!

A panelprogram előnyei

Az egyik legfőbb kifogás a panelekkel szemben, hogy a szörnyű szerkezetük és csekély szigetelésük miatt a fűtésköltségek irreálisan magasak. Mostanában azonban egyre több háztömböt újítanak fel a panelprogram keretein belül, amelynek köszönhetően dekoratív külső szigetelőréteget kapnak. Nemcsak szebbek és vidámabbak az ilyen lépcsőházak, hanem a rezsiköltségek is alacsonyabbak lesznek. Az ilyen programok legtöbbször magukba foglalják a nyílászárók korszerűsítését is, sőt a legtöbb helyen az egyedi mérőórák is segítenek lejjebb nyomni a költségeket.

Könnyedén átalakítható

Sokan panaszkodnak a panelek siralmas beosztására, a szűk előszobákra, az aprócska konyhákra. Tudnod kell azonban, hogy ami a hátrányuk, az könnyen az előnyükre fordítható ezeknek a lakásoknak. A papírvékony falak könnyen, akár egy félnapos munkával eltávolíthatóak, és a néhány négyzetméteres konyhából például kényelmes amerikai konyha lehet, a gardrób eltávolításával pedig tágas előszobát kaphatsz.

Sok panelszépségversenyt is rendeznek, ezekre érdemes rákeresni, és a nevezők között böngészni. Olyan lakásokat láthatsz, amelyekről meg sem mondanád, hogy panelek, hiszen lakberendezők, belső építészek csodát művelnek ezekkel az ingatlanokkal!

Fotó: lakbermagazin.hu

Oldalak

  • 1
  • 2