Soha többé nem fog megrepedni a tojás héja, ha ezt adod a főzővízhez: nem a szódabikarbónáról vagy az ecetről van szó

Bár a címben említett két módszer is sok háziasszony szerint hatékony konyhai praktika, van még egy zseniális trükk, amit kipróbálhatsz.

Viszlát, repedt tojások!

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

A főtt tojás régóta az egyik legkedveltebb és legegyszerűbben elkészíthető étel, amely kiváló reggeli, salátafeltét, de akár önmagában fogyasztva is remek fehérjeforrás. Azonban a tökéletes főtt tojás elkészítése mégsem mindig olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Gyakran előfordul ugyanis, hogy a tojás héja megreped a főzés során, vagy a sárgája nem a kívánt állagú lesz. Számos házi praktika és trükk létezik a tojásfőzés tökéletesítésére, de van egy kevésbé ismert módszer, amely meglepően hatékony lehet, különösen arra, hogy a tojás héja ne repedjen meg főzés közben, ezáltal pedig a belseje sem fog kifolyni, a hámozás és pucolás pedig egyszerűbb lesz majd. Galériánkban találod a részleteket!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Fontos felismerések és sorsformáló döntések éve vár a Bikára: 2026-ban végre letisztul, mi az, ami valóban értéket képvisel az életében.
Lifestyle
Karácsonykor rengeteg helyen fog hal kerülni az asztalra, azonban rengetegen rosszul szokták megsütni.
Sztárok
Victoria Beckham évtizedek óta büszke lehet karcsú, sportos alakjára, amit tudatos életmódjának, no meg persze a Jolly Joker diétájának is köszönhet.
Lifestyle
December közepe három csillagjegy számára meghozza a fordulatot: váratlan szerencse, jó hírek és olyan események érkeznek, amelyek megváltoztatják az ünnepek hangulatát.
Christmas
Ha idén is meggyűlt a bajod az ajándékcsomagolással, most mutatunk egy trükköt, amellyel pillanatok alatt szép, feszes és elegáns lesz minden csomag.
Fashion&Beauty
Nemsokára beköszönt az új év, és újra elérkezik a pillanat, amikor a frizuránk többet mesél rólunk, mint bármelyik kabát vagy csizma. A szezon vágásai a kifinomultság, a frissesség és a modern...