Rövid időn belül a saját fokhagymádat eheted, és még kert sem kell hozzá

Szívesen fogyasztanád a saját fokhagymádat otthon? Meg fogsz lepődni, hogy ehhez nem csak kert, hanem erkély sem szükséges.

Saját fokhagyma a paneldzsungel közepén? Lehetséges!

A fokhagyma története során számos kultúrában kapott fontos szerepet és ehhez eléggé vissza kell mennünk az időben, szóval régóta velünk van. Az ókori Egyiptomban például a piramisépítő rabszolgák étrendjének része volt, mivel úgy vélték, hogy növeli az állóképességüket. A fáraók sírjaiban is találtak fokhagymát, ami azt sugallja, hogy a túlvilági életben is fontos szerepet játszott. Az ókori görögök és rómaiak szinte mindenre használták, az orvoslástól kezdve a vallási és babonás rituálékig.

A fokhagyma számos egészségügyi előnye közül a legismertebb, hogy erős antibakteriális és antivirális tulajdonságokkal rendelkezik. Az alapanyag segíthet az immunrendszer erősítésében, a vérnyomás és a koleszterinszint csökkentésében, valamint a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

A galériánkban megmutatjuk, hogy termeszd ezt a csodás növényt otthon. Hidd el, nem kell hozzá sok hely, csak gondoskodás!

A Woohoo szerint ehhez tényleg sem kertre, sem erkélyre nincs szükségünk. Az egyben lévő fokhagymát először némi földdel egy zacskóban összerázva, 4-6 héten keresztül a mélyhűtőben kell tenni, és csak ezután jöhet az ültetés.
Kattints a további képekért!

Filléres trükk terjed az interneten, amely szerint kerti bútorainkat minden időjárási viszontagságtól megóvhatjuk, ha egy bizonyos konyhai alapanyaggal kenjük be őket. Nos, hogy a praktika mennyire hatásos, mindenki döntse el maga!

Leadfotó: Flick – Illusztráció

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Egészség
Bár az ecetes és a citromos víz rendkívül népszerű a diétázók körében, jobb elővigyázatosan és óvatosan fogyasztani ezeket az italokat, ugyanis nagy veszélyeket tartogathatnak egészségünkre nézve.
Sztárok
Apák napja alkalmából Katalin megosztott egy friss fotót, ahol Vilmos látható három gyermeke társaságában, ám a kép sokkal többet üzen, mint azt egyesek gondolnák.
Lifestyle
Szakértői tippek a fájdalmas napégés enyhítésére és a hámlás megelőzésére.