Sztárok

Alkoholba fojtotta a magány miatti bánatát: tragikus véget ért az egykor gyönyörű magyar bemondónő élete

Baleczky Annamária 1974-től 2000-ig mosolygott le ránk a képernyőről. A kifogástalan magyarsággal beszélő, megnyerő külsejű, bizalmat sugárzó híresség élete azonban nem volt fenékig tejfel. Karrierje, sőt egész élete derékba tört, amikor 2000-ben elbocsátották a Magyar Televíziótól.

Ígéretes kezdet, szomorú vég: Baleczky Annamária élete

Baleczky Annamária, a Magyar Televízió egykor impozáns megjelenésű bemondónője csupá 70 éves volt, amikor elragadta a halál. Méltatlan körülmények között, egy idősotthonban érte a vég, keserű, magánnyal és mellőzöttséggel töltött esztendők után. A kezdetek viszont sokkal reménytelibbek voltak: Baleczky 1947-ben, Budapesten látta meg a napvilágot egy gyönyörű édesanya és egy különösen művelt, nyelvészként dolgozó édesapa gyermekeként. Édesapja a Magyar Rádió külügyi osztályának munkatársa volt, és hamar megfertőzte lányát a rádiózás szeretetével. Annamária 1971-től a rádiónak kezdett dolgozni, ám egy idő után rájött, hogy az ő igazi terepe a televíziózás. Három évvel később már bemondónőként tündökölt.

A vonzó külső és a megnyerő személyiség azonban zaklatott, nyugtalan lélekkel párosult. „Szerettek a nézők, ám én nem szerettem az ismertséget, mert zárkózott, háttérbe húzódó alkat vagyok…” - idézte Baleczky korábbi nyilatkozatát a Blikk cikke.
Kattints a további képekért!

Mi a tökéletes házasság titka? Erre az egyszerűnek tűnő, mégis elgondolkodtató kérdésre válaszolt a magyar televíziózás óriása.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
A Lidl igyekszik felhívni a vásárlók figyelmét, hogy indul az új üvegvisszaváltási rendszer. Az áruházlánc segítségével tényleg sokat tudsz spórolni.
Lifestyle
Három tisztán magyar hátterű piaci szereplőről van szó, mely újabban rendhagyó innovációval kísérletezget.
Sztárok
Kevesen tudják, de III. Károly brit király több szálon is kötődik Magyarországhoz, egy alkalommal pedig rendhagyó videóüzenetet is küldött nekünk, melyen az anyanyelvünkön szólt hozzánk.