Ebből a párszáz forintos dologból mindig tarts a spájzban: elképesztő, mi mindenre használhatod a főzésen kívül
Nem egy olyan élelmiszert ismerünk, amit a főzésen és sütésen kívül a háztartásban is felhasználhatunk valamilyen módon – nos, sokan nem tudják, de a kukoricakeményítő épp ilyen.
Neked van belőle otthon?
Citrom, ecet, szódabikarbóna, konyhasó – néhány olyan alapvető élelmiszer, mely szinte mindenki otthonában megtalálható, és nem csupán étkezési célt szolgálhatnak, hanem sokoldalúságuknak köszönhetően bevethetők például a takarítás során is, hiszen bámulatos eredményeket érhetünk el segítségükkel, méghozzá fillérekből, vegyszerek és kemikáliák nélkül. Kevesen gondolnák, de a kukoricakeményítő is épp ilyen: a színtelen, szagtalan fehér por, amit a kukoricából nyernek ki, elsősorban a konyhában, főzés során válhat hasznunkra, hiszen kiváló a szószok, levesek, főzelékek és egyéb ételek besűrítésére, dúsítására, de sütisütéskor is segítségünkre lehet. Ám ez még nem minden: Martha Stewart szerint érdemes belőle tényleg mindig tartani a spájzban egy keveset, ugyanis a konyhán kívül is bevethetjük. Hogy pontosan mire, azt galériánkból megtudhatod!
A kávét számtalan módon lehet ízesebbé varázsolni, azonban fontos megjegyezni, hogy vannak olyan készítmények és összetevők, amelyeket tilos belecsempészni az italba; cikkünkben azt is eláruljuk, miért!
Leadfotó: 123rf