Lifestyle

Így távolítsd el a sminked szakszerűen a bőrgyógyász szerint

Noha a smink eltávolítása viszonylag egyszerűnek tűnhet, valójában több helytelen módja is létezik. A rossz módszer pedig hosszú távú következményekkel járhat.

Megfelelő eltávolítás

A bőr általános egészségének megőrzése érdekében az éjszakai rutin elengedhetetlen, amely magában foglalja a smink alapos eltávolítását is. Ez lehetővé teszi a bőr megújulását, és megakadályozza a pórusok eltömődését, amely pattanások és mitesszerek kialakulásához vezet. A smink elzárhatja a bőrön a szennyeződéseket, melyek idővel eltömődést, felületi károsodást, idő előtti öregedést és szárazságot okozhatnak, főleg ha nem távolítod el megfelelően. És természetesen a bőrön maradt smink megakadályozza az éjszakai bőrápoló termékek felszívódását is. Tehát, mi a megoldás? Kattints a galériára és ismerd meg a bőrgyógyász által javasolt helyes sminkeltávolítás lépéseit!

1. Kézmosás A bőrgyógyász nyomatékosítja, hogy a smink lemosása előtt mindig moss kezet! Ez segít elkerülni a szennyeződések és baktériumok átjutását az arcodra.
Kattints a további képekért!

Lead kép: 123rf, forrás: Byrdie

Egy bizonyos kor felett arcunk vonásai látványosan átalakulnak, ehhez a természetes folyamathoz pedig a sminkelés tekintetében is fontos alkalmazkodni, ha azt szeretnénk, hogy minél tovább megőrizhessük fiatalos kisugárzásunkat.

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Az ember néha szokta azt érezni, hogy a lehető legrosszabb napon van túl. Görög Zitával rengeteg mindent történt, de az élet nem akart leállni a pofonokkal.
Lifestyle
Mit szólnál, ha a fehér kenyérhez járna egy kis meglepetés is? A patkány azonban nem túl ínycsiklandozó.
Sztárok
Hónapok óta az a pletyka járta a világot, hogy Justin felesége, a modell Hailey Bieber terhes, ezt azonban a pár eddig mindig cáfolta - egészen mostanáig, amikor is egy videó és több kép formájában...