Lifestyle

Végzetes növénygyilkos hibák, amikkel többet ártasz, mint sejtenéd: óvakodj ezektől, ha nem akarod, hogy kipusztuljanak a kedvenceid!

Ha elég tudatosak és elszántak vagyunk, a növénygondozás nem jelent túl nagy kihívást, azonban ha nem vagyunk kellően körültekintők, még a legjobb szándékunk ellenére is követhetünk el végzetes hibákat.

Mentsd meg a növényeidet!

Már számtalan cikkünkben kifejtettük, miért érdemes otthonunkat minél több szobanövénnyel ékesíteni. Nemcsak tisztítják a levegőt, de kiváló dekorációs elemek tudnak lenni, arról nem is beszélve, hogy hangulatunkra is pozitív hatással bírnak – sőt, egyes fajták még azt is befolyásolni tudják, hogy pihentető, nyugodt alvásban legyen részünk éjjelente. A szobanövények ezen tulajdonságai mindannyiunk számára ismertek, így nem csoda, hogy egyre többen döntenek úgy: belevágnak a gondozásukba. Arra azonban rengetegen nem is gondolnak, hogy meglepően sok olyan rossz szokás van, amik veszélyeztethetik szobanövényeink épségét és egészségét; galériánkban most ezeket vesszük górcső alá!

Mivel rengeteg fajta szobanövény létezik, éppen ezért nem könnyű megítélni, melyiknél mi számít túlöntözésnek. Egy azonban biztos: ha túl sok vizet adunk nekik, a gyökerek képtelenek elegendő levegőt felvenni, emellett a folyadék hajlamos elmosni a fennmaradáshoz nélkülözhetetlen tápanyagokat – mindez pedig előidézheti a penész és gombák elszaporodását, valamint a gyökerek rothadását. Várd ki, hogy a talaj tapintásra teljesen száraz legyen, mielőtt újra vizet adnál növényednek!
Kattints a további képekért!

Mutatunk három olyan szobanövényt, amelyek levegőtisztító hatásuk miatt megszabadítanak téged a fejfájástól, valamint az idegtépő torokkaparástól is.

Leadfotó: 123rf

Forrás: AGRÁR oldal

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Lifestyle
Egészség
Bár az ecetes és a citromos víz rendkívül népszerű a diétázók körében, jobb elővigyázatosan és óvatosan fogyasztani ezeket az italokat, ugyanis nagy veszélyeket tartogathatnak egészségünkre nézve.
Sztárok
Apák napja alkalmából Katalin megosztott egy friss fotót, ahol Vilmos látható három gyermeke társaságában, ám a kép sokkal többet üzen, mint azt egyesek gondolnák.
Lifestyle
Szakértői tippek a fájdalmas napégés enyhítésére és a hámlás megelőzésére.