Lifestyle

Válltáska – a divatos nő esszenciális gardróbkiegészítője

Azt valószínű mindenki tudja, hogy a válltáskáknál nem igazán van népszerűbb táska típus a hölgyek körében. Nem is véletlen, hogy annyiféle forma és fazon készül belőlük. Már pedig a praktikuma mellett sok divatimádó hölgy egyenesen gyűjti a legszebb modelleket. Ettől függetlenül mindenkinek van néhány olyan alapdarabja, ami mindenhez jól mutat, és gyakrabban viseli azt a többinél. Ám ha még nincs ilyen alapdarabunk válltáskából, akkor felmerül a kérdés, hogyan válasszunk megfelelőt?

Milyen legyen az univerzálisan viselhető válltáska?

Amikor olyan válltáskát keresünk, amelyet napi szinten tudunk viselni munkába járáshoz, de néha egy-egy félelegánsabb alkalomra is nyugodtan hordhatjuk, akkor végig kell gondolni pár igényt. Az igazán tökéletes válltáska a saját igényünkre van szabva és csak másodlagos a divatossága. Ezért fel kell tennünk magunknak pár kérdést a kiválasztás előtt. Például az első a méretre vonatkozik. Mennyi apróságot szoktunk magunkkal vinni napi szinten? Van olyan, aki a mobilon és a pénztárcán kívül alig hord magánál valamit – habár nem ez a jellemző. Sok nő egész napokat a városban tölt, hiszen a munka után még vesz néhány dolgot a boltban, összefut a barátnőjével, netán elmegy valamilyen különórára, edzésre. Ez nem kevés idő. Ezért inkább az a gyakoribb, hogy a táskában sok minden apróságot tartunk. A mobilon, pénztárcán és zsepin kívül parfümöt, szájfényt, mini tükröt és még sok mindent mást is vihetünk. Ehhez pedig bőven nem elég egy kis méretű válltáska. Tehát az első szempont a táska méretének gondos megválasztása. Ha sok mindent viszünk, akkor egy közepes táskánál kisebbet ne válasszunk. A másik szempont a táskában található fakkok, zsebek száma. Sokan visznek magukkal olyan apróságokat, amiket érdemes zsebekbe rejteni. Ehhez pedig nem elég egy zsebecske a táskában, tehát ezt is gondoljuk át – hányféle zseb, rejtett fakk és cipzáras pakolórész legyen a táskában? Ha ezeket az igényeket eldöntöttük, csak utána jöjjön a táska színének és formájának kiválasztása.

Színek, formák és anyagok egy univerzális táska esetén

A napi szinten viselhető táska akár egy strandtáska is lehet nyáron, mert nem attól lesz tökéletes a táskánk, hogy mi a megnevezése. Ha nekünk mindenhogy megfelelő az adott táska, akkor bármilyen lehet. A formáját tekintve elsődleges természetesen, hogy mennyire lesz az adott forma praktikus számunkra? Választhatunk puha és merevített táskákat például. Utóbbit kényelmesen tudjuk a földre tenni, előbbit pedig akasztani. Azonban a puha táskák jobban viselhetőek például keresztbe vetve, mint a kemény, merevített verziók. Ha gyakran szeretjük a válltáskát keresztpántosként viselni tehát, akkor a puha anyagúakat érdemes választani. A forma is ehhez igazodik természetesen, de ez lehet szögletes és kerek is többek között. A színt is érdemes úgy igazítani, hogy a legtöbbet hordott ruháinkhoz passzoljon. A legáltalánosabb az a fekete, ugyanakkor nem kell univerzális színként csak feketét választani. Ha például főleg olyan színeket választunk, amihez jól megy a zöld – akkor nyugodtan lehet zöld is. Az anyagát tekintve mindig gondoljunk arra, hogy mindennapos táskaként meglehetősen strapabíró darab kell. A legjobb, ha erős bőrből vagy műbőrből készült modellt választunk. Például a CCC üzletében elképesztő választék áll rendelkezésre ilyen strapabíró, ám mégis különleges táskákból. Ha nem szeretnénk tucat modelleket látni, akkor mindenképp tekintsük át a CCC kínálatát, amit online is megtehetünk. De élőben a CCC üzletében fel is próbálhatjuk őket.

Oldalak

Lifestyle
Home&Design
Bár sokan alábecsülik a színek erejét, otthonunk színösszeállítása bizony óriási hatással van mindennapi hangulatunkra. A jó hír viszont, hogy nem kell teljesen átfestened a szobákat, ha igazán...
Lifestyle
Az agy egészségének megőrzése kiemelten fontos általános jólétünk szempontjából, hiszen az agy központi szerepet tölt be testünk egészének irányításában.
Fashion&Beauty
Rengeteg újra és újra előkerülő divattrendnek lehettünk már tanúi, ezúttal egy reneszánszát élő nadrág kerül újra reflektorfénybe.