Lifestyle

Rémisztő kijelentést tett Szijjártó Péter: A külügyminiszter szerint háborús hangulat uralkodik az Európai Unióban

Háborús hangulat uralkodik az Európai Unióban, a tagállamok döntő többsége még több pénzért, még gyorsabban, még több fegyvert szállítana Ukrajnának, miközben a békepárti szereplők súlyos támadás alatt állnak - írj az MTI Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, Luxembourgban tett kijelentései alapján.

Dermesztő kijelentés

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető az EU-s külügyi tanács ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatóján először is közölte, hogy a harcok sújtotta Szudánból újabb magyar állampolgárt sikerült kimenekíteni, aki a házastársával együtt már biztonságban van Etiópiában, ahol a magyar nagykövetség munkatársai segítik őket.

Hozzátette ugyanakkor, hogy az előző éjszaka közepe óta nem sikerült kapcsolatba lépni a Kartúmban tartózkodó további öt magyarral az internet- és telefonszolgáltatás összeomlása miatt, de amennyiben lesznek fejlemények, a tárca azonnal tájékoztatni fog. A luxembourgi tanácsülésről beszámolva kiemelte, hogy az ismét "önhibáztatással" kezdődött, többen úgy vélték, hogy az EU még mindig nem tett eleget Ukrajna támogatásáért. "Ha össze akarnánk foglalni, hogy mi az európai országok döntő többségének jelenleg itt elmondott álláspontja, akkor azt nagyjából úgy tehetnénk, hogy még több fegyvert, még több pénzért, még gyorsabban szállítsunk Ukrajnának" - mondta.
Kattints a további képekért!

Forrás: MTI Fotó: Facebook

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Mióta kiderült, hogy rákkal kezelik, III. Károly tudatosan kerüli a nyilvánosságot. Most viszont jön a nagy visszatérés, amiben titkon mindenki reménykedett.
Utazás
Mutatjuk, milyen időjárás vár ránk április utolsó, illetve május első napjaiban.
Lifestyle
A fogyókúrák és diéták világa mindig is kihívást jelentett azoknak, akik egészségesen szeretnének élni és testsúlyukat kontrollálni. Egy friss kutatás azonban érdekes perspektívát kínál a reggeli...