Egészség

Folyton puffadsz, és sehogy sem megy le a hasad? Lehet, hogy ez a betegség áll a háttérben!

A puffadás igen kellemetlen állapot, és sajnos gyakran súlyos betegségek is állhatnak a hátterében, így érdemes komolyan venni a jeleket!

Ez lehet az állandó puffadás oka

Az emberek körülbelül 10-30%-a szenved a puffadástól nap mint nap, amelynek leggyakoribb okai a menstruáció, az emésztési zavarok, a székrekedés és az ételallergia. Az ezektől való puffadt has általában átmeneti jellegű, és egy-két napon belül teljesen elmúlik. Ha azonban tartóssá válik, az valami baljós dologra is utalhat. Cikkünkben bemutatunk három olyan problémát, ami miatt kialakulhat szervezetedben a puffadás – ha pedig gyakran jelentkezik és sokáig tart, érdemes felkeresni egy orvost, aki pontosabban is megállapíthatja, mi áll a dolog hátterében.

A májbetegséget kiválthatja az alkoholfogyasztás, a hepatitis C vagy rák – a betegség maga pedig a folyadék felhalmozódásához és puffadáshoz vezethet. Ha a felfúvódást májprobléma okozza, akkor gyakran kíséri fáradtság és sárgaság is a puffadt hasat. Ebben az esetben azonnal orvoshoz kell fordulni, mert súlyos következmények és szövődmények is felléphetnek.
Kattints a további képekért!

Sokan úgy gondolják, hogy a különböző édesítőszerek remek alternatívát nyújtanak a cukor pótlására, ám sorra derülnek ki velük kapcsolatban, hogy egyes esetekben egészségtelenebbek, mint maga a cukor.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Utazás
Mutatjuk, milyen időjárás vár ránk április utolsó, illetve május első napjaiban.
Lifestyle
A fogyókúrák és diéták világa mindig is kihívást jelentett azoknak, akik egészségesen szeretnének élni és testsúlyukat kontrollálni. Egy friss kutatás azonban érdekes perspektívát kínál a reggeli...
Lifestyle
A mosás legtöbbünknek nem kifejezetten tartozik kedvenc elfoglaltságaink közé, a mosókapszulák viszont jelentősen egyszerűbbé teszik a dolgunkat. Mielőtt viszont mosókapszulákat vásárolnál, érdemes...