Sztárok

Egész életében titkolózott: súlyos szenvedélybetegséggel küzdött a legendás filmalkotó, nagy fájdalmak gyötörték a halála előtt

Walt Disney a világ leghíresebb rajzfilmkészítője volt, élete azonban számos titkot rejtett – sokan például csak a halála után tudták meg, hogy komoly függőségben szenvedett, ami nagy fájdalmakat okozott neki.

Nem akarta, hogy bárki is megtudja

Walt Disney minden idők egyik legnagyobb hatású rajzfilmkészítőjeként vonult be a történelembe: az 1901-ben született producer óriási hatást gyakorolt az animációs műfajra, és rengeteg klasszikus rajzfilmkarakter – például a Disney emblémafigurájaként számon tartott Mickey egér – megalkotása jelzi a nevét. Emellett neki köszönhetünk még olyan legendás mesefigurákat, mint Pinokkió, Pongó kutya, Bambi, Dumbo és Hófehérke. Magánélete számos talányt és titkot rejtett, melyek körül mind a mai napig megválaszolatlan kérdések keringenek. Kevesen tudják, de a neves filmalkotó komoly függőségben szenvedett, s ez okozta végül az 1966-ban bekövetkezett halálát is: Disney december 15-én, tíz nappal 65. születésnapja után halt meg keringési összeomlásban. Részletek a galériában!

Disney egész életében úszott a sikerben és az elismerésben, fantáziája pedig határtalan volt: már 1953-ban megálmodott egy óriási meseparkot, ahova bárki beteheti a lábát – Disneyland végül 1955-ben nyitotta meg a kapuit. Az élménypark létrehozásán kívül más tervei is voltak, folyamatosan romló egészségügyi állapota azonban megakadályozta az álmai megvalósításában…
Kattints a további képekért!

Chevy Chase neve a nyolcvanas években még egyet jelentett a minőségi kikapcsolódást nyújtó vígjátékokkal, és bár a szebb napokat is látott színész máig nem fordított hátat a hivatásának, a külseje rengeteget változott az elmúlt évtizedekben.

Leadfotó: Screen Archives/Getty Images

Oldalak

Sztárok
Sztárok
A tavaly hatalmas sikert aratott, telt házas arénakoncert után a világhírű zongoraművész és zeneszerző, Péter Bence 2024. december 7-én ismét az MVM Dome színpadán kápráztatja el közönségét.
Lifestyle
A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem szakértői – írja az MTI az intézmény közleménye alapján.
Utazás
2023 októberében startolt el a NASA Psyche küldetése, mely már csak azért is figyelemreméltó, mert a program keretében a szakemberek egy teljesen új kommunikációs rendszert is teszteltek.