Utazás

Szegezd a tekinteted a csillagokra! Meseszép égi jelenségben lesz részünk a jövő héten - erről te sem akarsz lemaradni

Három égitest különleges együttállása lesz majd megfigyelhető az égbolton február 22-én.

Szemet gyönyörködtető élményt tartogat február vége

Egyszerre három égitest: a Vénusz, a Jupiter és a Hold együttállása figyelhető meg az égbolton február 22-én alkonyat után. A Svábhegyi Csillagvizsgáló keddi közleménye szerint este hat óra körül különösen esztétikus hármas együttállásban gyönyörködhetünk: a bő kétnapos, vékony holdsarlót alulról a ragyogó Esthajnalcsillag, felülről pedig a fényes Jupiter fogja majd közre – írja az MTI.

A közlemény szerint az égitestek megfigyeléséhez nem kell semmilyen segédeszköz, elég, ha a kitakarástól mentes nyugati horizont fölé tekintünk.

Mint írták, ezt megelőzően, február 21-én 18:05 perckor már megfigyelhető az égi hármas, de más felállásban: az alig másfél napos, hajszálvékony holdsarló felett ragyog majd a Vénusz, felette pedig a Jupiter látható.

A közlemény szerint a Vénusz, azaz az Esthajnalcsillag 22-én közel hússzor fényesebb lesz, mint az égbolt legfényesebb csillaga, a Szíriusz (természetesen a Nap után). Emellett a Jupiter a tavaly őszi földközelsége után még mindig meghatározó fényességgel uralja az esti égboltot.

Fotó: 123rf

A ritkaságszámba menő leletekre Kecskemét-Hetényegyháza határában bukkantak rá a régészek.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
Kamilla híresen rossz viszonyt ápol Harry-vel, és ez a nem elhanyagolható jelentőségű körülmény is szerepet játszott abban, hogy ismét meghiúsult Károly király és a sussexi herceg találkozója.
Lifestyle
A Belli di Mamma ráadásul nem is először részesül e különleges megtiszteltetésben.
Fashion&Beauty
Ha nem tudsz dönteni a vagány shag és az elegáns bob között, van egy jó hírünk: a cowgirl stílus ezt a kettőt egyesíti és talán pont neked való.