Egészség

Kínoz a fogfájás, de nincs otthon gyógyszer? Ezzel az 5 dologgal pikk-pakk csillapíthatod a gyötrő fájdalmat!

Nincs több szenvedés és álmatlan éjszaka, ugyanis ezekkel a házi gyógymódokkal könnyedén csillapíthatod még a legkínzóbb fogfájást is. Na persze a probléma gyökerét ezek nem szüntetik meg, így ha mégsem múlik a fájdalom, érdemes felkeresned egy fogorvost!

Viszlát, fájdalom!

A legtöbb ember egyetért abban, hogy a fogfájásnál nincs gyötrőbb kín a világon, már ami a testi fájdalmakat illeti, a legrosszabb pedig az, hogy a szenvedést csak nagyon nehezen lehet enyhíteni, melyhez olykor vényköteles gyógyszerekre is szükség van, amíg a fogfájás okát egy szakember meg nem szünteti. Igen ám, de vannak olyan helyzetek, amikor egyszerűen nem tudunk eljutni egy orvoshoz csak napokkal vagy hetekkel azután, hogy a fájdalmak jelentkeztek, hiszen időpontot kapni manapság már nem egyszerű, esetleg a hónap végén vagyunk, és már nem engedhetjük meg magunknak a méregdrága kezeléseket. Az is előfordulhat, hogy épp nincs otthon megfelelő fájdalomcsillapító, amikor a kínzó tünetek jelentkeznek, de még egy gyógyszertár sincs nyitva a közelben – ilyenkor mindenkinek elsőként a jeges borogatás jut eszébe, ám ez nem mindig hatékony fegyver. Galériánkban azonban most összeszedtünk 5 olyan házi praktikát, amivel ideiglenesen tüzet olthatsz, ha már nem bírod tovább elviselni a fájdalmat!

Hidrogén-peroxid A hidrogén-peroxid remekül funkcionál fájdalomcsillapítóként, így segíthet enyhíteni a kellemetlen panaszokat, ezenkívül csökkentheti a szájban található lepedék mennyiségét, és meggyógyíthatja a vérzésre hajlamos fogínyt is. Keverj össze 3%-os hidrogén-peroxidot egyenlő rész vízzel, majd használd az oldatot úgy, mint egy szájvizet – a legfontosabb, hogy semmiképp ne nyeld le, csak öblögess vele!
Kattints a további képekért!

A szemünk nemcsak abban segít nekünk, hogy lássuk a körülöttünk lévő világot, de maga a szerv is sok mindenről árulkodhat, a szemvizsgálat gyakran felfedhet mögöttes egészségügyi problémákat.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg Udvaros Dorottya szerződését – nyilatkozta legfrissebb, a Magyar Hangnak adott interjújában a színésznő.
Lifestyle
Veled is előfordult már, hogy amikor a leginkább komolynak kellett volna lenned, mert valaki rossz hírt közölt veled vagy esetleg egy temetésen voltál, rád jött a röhögőgörcs? Ez bizony rettentő...
Lifestyle
Döbbenetesen gyönyörű a látvány, de rettenetesen veszélyes helyzetet jelez előre.