Lifestyle

3 titkon múlik a hasi zsír eltüntetése - ezek nélkül egy dekát sem lehet leadni

Pocak. A legkényesebb terület, ahonnan minden nő el akarja tüntetni a fránya zsírpárnákat. Mivel ennyire körülményes részről van szó, megosztunk veletek 3 titkot, amit sok lapos hasra vágyó nem tud - pedig ezek nélkül az információk nélkül nem fognak egy dekát sem leadni. Íme!

A kortizol nem mindig a barátod

Ha sokat stresszelsz, diétázhatsz és sportolhatsz bármennyit, a hasadon csücsülő felesleg nem fog eltűnni. Egy stresszes időszak során a szervezeted kortizolt termel, aminek feladata, hogy segítsen az idegességre adott reakcióban. Bár állandóan jelen van, mennyisége akkor nő meg igazán, ha ideges vagy. Amikor a szervezet kibocsátja a kortizolt, az elkezdi lebontani az izomban található fehérjéket és ezáltal aminosavakat szabadít fel - így aktivizálja az összes rendelkezésre álló energiaforrást.

stresszes fiatal nő ágy szélén ül

Az aminosavak ezután a májba kerülnek, ahol glükózzá alakulnak, amit a szervezet mint energiaforrást használhat fel. Ez a folyamat megemeli a vércukorszintet, ami által az agynak elegendő glükóz áll rendelkezésére, mint energiaforrás. Ugyanebben az időben a szervezet többi szövete a hormon hatására csökkenti a glükóz felhasználását. A kortizol működésének eredménye, hogy megemelkedik a zsírsavak zsírsejtekből való kibocsátása, ami a zsír felhalmozódásához, következésképpen hízáshoz vezet, ráadásul az étvágyat is megnöveli.

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Egy királyi szakértő szerint Katalin nővérére, Pippa Middletonra különleges feladat várhat, amikor a trónörökös feleségéből királyné lesz.
Fashion&Beauty
Meryl Streep nemcsak tehetséges színésznő, de igazi stílusikon is egyben, aki a hetedik X felett is képes lenyűgözni mindenkit.
Fashion&Beauty
Érdemes egyet beszerezned erre a szezonra, mivel laza, kényelmes, és egyben vagány stílust képvisel.