Lifestyle

Nyugtató csodaszerek: Ezek az illóolajok csökkentik a leghatékonyabban a szorongást, azonnal meghozzák a lelki békét

A szomszédunkban zajló háború, de általánosságban a rohanó, stresszes világ rengeteg szorongást okozhat bennünk, melyet így vagy úgy, de le kell küzdenünk. Ennek tökéletes módja a természetesen illóolajok használata.

Valeriána

A valeriána egy olyan gyógynövény, amelyet már ősidők óta használnak. A valeriána illóolaj a növény gyökeréből származik, és erős illata fás, földes vagy pézsmaillatúnak mondható. Egyesek ezt az illatot kellemetlennek találhatják, azonban olyan vegyületeket tartalmza, melyek elősegítik a jó alvást és kisimítják az idegeket, emellett enyhe, természetes nyugtató hatással van az idegekre.

Egy 2020-as kutatás megvizsgálta a valerianának az alvásra és más élettani folyamatokra gyakorolt előnyeit. Hét tanulmányt vizsgáltak a valeriána és a szorongás kapcsolatáról, a tanulmányok közül hatban pozitív eredményeket figyeltek meg.

Adj néhány csepp valeriánaolajat egy aromaterápiás diffúzorba, és lélegezd be. A valeriána az alvás és a szorongás elleni felhasználás mellett fejfájás, remegés és szívdobogás esetén is használható.

A cikk folytatódik a következő oldalon!

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg Udvaros Dorottya szerződését – nyilatkozta legfrissebb, a Magyar Hangnak adott interjújában a színésznő.
Lifestyle
Veled is előfordult már, hogy amikor a leginkább komolynak kellett volna lenned, mert valaki rossz hírt közölt veled vagy esetleg egy temetésen voltál, rád jött a röhögőgörcs? Ez bizony rettentő...
Lifestyle
Döbbenetesen gyönyörű a látvány, de rettenetesen veszélyes helyzetet jelez előre.