Recept

Tésztában sült camambert - Nem csak előételnek kiváló

Nem csak előételnek kiváló recept, akár egy könnyű vacsorának is tökéletes ez az isteni tésztában sült camambert. Ha szereted a sajtokat és az ínyenc falatokat, imádni fogod.

Hozzávalók - 2 főre

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2-3 evőkanál áfonyalekvár
  • 2 x 12,5 dkg-os egész, kerek camembert sajtot
  • 1 tojás villával felverve
  • szezámmag a tetejére

Elkészítés

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra (légkeverés: 180 fok, gázsütő: 6-os fokozat).
  2. A leveles tésztát terítsd szét. Gyorsan kell dolgoznod, mert szobahőmérsékleten könnyen nyúlóssá válik a tészta.
  3. A felére helyezz el két camembert sajtot. Rajzold őket körbe, majd tedd félre őket. A körökre kenj lekvárt, és tedd rá a sajtot. Ha van kedved, a sajt tetejéből vájj ki egy darabot, és oda is tölthetsz lekvárt.
  4. A sajt körül kend meg a tésztát tojással. A tésztalap másik felével borítsd be a sajtot, óvatosan simítsd le a tésztát úgy, hogy ne maradjon alatta levegő. A sajt körül alaposan nyomkodd össze a tészta széleket. Vágd körbe a tésztába burkolt sajtokat legalább 2 cm-es peremet hagyva körben. Villával le is nyomkodhatod a tészta peremét, vagy egyszerűen hajtsd vissza körben szorosan a széleket. Mindkét megoldás jó.
  5. A tetejét, kend meg tojással, szezám maggal díszítheted is. Ismételd meg a műveletet.
  6. 20-25 perc alatt süsd készre. A sütőből kivéve pihentesd 5 percet.

tésztában sült camambert

Forrás: Portobello
Fotók: 123rf

Oldalak

Recept
Sztárok
Nem forognak többé a kamerák: véget ért az Ázsia Expressz idei szezonja, így Krausz Gábor és Mikes Anna is hazatérhetett. A neves séf nem csupán közelmúltbéli élményeiket elevenítette fel, de arról...
Egészség
A glutént csendes gyilkosnak is nevezik, nem véletlenül, hiszen sokszor észrevétlenül okozhat krónikus gondokat a szervezetben, ha valaki érzékeny erre a növényi fehérjére.
Sztárok
Az utóbbi években már nem láthattuk színpadon a 85 esztendős korában elhunyt Tordy Gézát. Arról, hogy miért intett búcsút mesterségének a legendás színész, most régi barátja, Körtvélyessy Zsolt...