Sztárok

Óriási botrányt kavart a szerelmük: szívtipróként hódított a hölgyek körében a magyar színész, ő mégis egy kétgyermekes nőért rajongott

Jávor Pál a harmincas évek nagy sármőrje volt, seregnyi nő próbált a kegyeibe férkőzni. A legendás színész a karrierje csúcspontján megismerte élete szerelmét, közös történetük azonban nem indult gördülékenyen.

Megküzdött a boldogságért

Jávor Pál, eredeti nevén Jermann Pál Gusztáv 1902. január 31-én látta meg a napvilágot Aradon, s bár már húszévesen színészként kereste a kenyerén, hosszú utat járt be a csúcsig. Ma már minden idők egyik legismertebb és egyik legkedveltebb magyar színészeként, valamint az első hazai férfi filmsztárként emlékezünk rá. Népszerűségét kezdetben jó megjelenésének, tucatfilmekben eljátszott erős karakterű figuráinak köszönhette, később pedig felismerték drámai tehetségét, mély jellemábrázoló képességét is, de ezért meg kellett küzdenie. A harmincas-negyvenes években egyszerre volt ismert a botrányairól, a lovagiasságáról és az emberszeretetéről, emellett igazi férfiideálként élt a köztudatban, így nem csoda, hogy fiatal lányok és idősebb nők tömege rajongott érte. Ő azonban egyetlen nőt szeretett egész életében…

Jávor Pál még kisgyermek volt, amikor elveszítette az édesapját, édesanyjának ezért keményen kellett dolgoznia, hogy felnevelje három fiát. A majdani színészt eleinte vasutasnak szánta, ám a sors közbeszólt: Jávor rajongani kezdett a némafilmekért, s eldöntötte, hogy a kamerák előtt kezdi bontogatni a szárnyait.
Kattints a további képekért!

Az írónő októberben lett volna 104 éves, hiányát az irodalom máig érzi, szerencsére azonban értékes munkája fennmaradt az utókor számára.

Leadfotó: Fortepan

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem szakértői – írja az MTI az intézmény közleménye alapján.
Utazás
2023 októberében startolt el a NASA Psyche küldetése, mely már csak azért is figyelemreméltó, mert a program keretében a szakemberek egy teljesen új kommunikációs rendszert is teszteltek.
Sztárok
Mindez még 2023 júniusában történt, amikor is Károly egy olyan döntést hozott fiával kapcsolatban, amit Harry "kegyetlen elutasításként" élt meg.