Lifestyle

15 év után rég várt fordulat a Madeleine McCann-ügyben: megnevezték a hivatalos gyanúsítottat

Újabb fordulathoz érkezett a Madeleine McCann eltűnésében zajló nyomozás. Másfél évtized után pont kerülhet az ügy végére.

Megvan a hivatalos gyanúsított

Lassan 15 éve annak, hogy Madeleine McCann hároméves korában eltűnt, sorsáról pedig azóta sem tudni semmi biztosat. A brit kislánynak 2007. május 3-án veszett nyoma a portugáliai Praia da Luz üdülőhely egyik apartmanjából. Szülei állítása szerint Maddie-t egy földszinti hálószobában hagyták kétéves testvéreivel, míg ők egy a szálláshelytől 120 méternyire lévő étteremben vacsoráztak. A szülők felváltva ellenőrizték a gyerekeket nagyjából óránként, de este 10-re a negyedik születésnapja előtt álló legidősebb gyermekük eltűnt, az ablak pedig tárva nyitva állt.

Az üdülőkomplexum személyzete és vendégei másnap hajnali 4:30-ig keresték a kislányt, a nyomozás pedig kisebb-nagyobb megszakításokkal azóta is tart, azonban egészen idáig kellett várni arra, hogy valakit hivatalosan is meggyanúsítsanak az ügyben. A döntést minden bizonnyal azért hozták meg a portugál ügyészek, mert Portugáliában 15 év az elévülési ideje a legfeljebb 10 éves vagy annál magasabb börtönbüntetéssel járó bűncselekményeknek. A portugál ügyészség csütörtöki közleménye szerint a lépést nem az időzítés, hanem a bűncselekmény elkövetésére utaló „erős jelek” indokolták – írja az Index a Guardian nyomán.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Meryl Streep nemcsak tehetséges színésznő, de igazi stílusikon is egyben, aki a hetedik X felett is képes lenyűgözni mindenkit.
Fashion&Beauty
Érdemes egyet beszerezned erre a szezonra, mivel laza, kényelmes, és egyben vagány stílust képvisel.
Lifestyle
A Skorpió tudja meg: nem csalnak a megérzései! Napi horoszkóp!