Utazás

5 meglepő tény, amit nem tudtál Ukrajnáról: a háború sok mindent beárnyékol

Ukrajna jelenleg az orosz invázió áldozataként reflektorfénybe került. Összegyűjtöttünk 5 érdekes tényt, melyek közül pár sajnos a háború tekintetében más megvilágításba került.

Európa legnagyobb országa

Ha nem számítjuk bele Oroszországot, amely Ázsia és Európa területére is benyúlik, Ukrajna a legnagyobb területű ország Európában. Ukrajna teljes területe 603,55 négyzetkilométer. Bár területét tekintve a legnagyobb ország Európában, lakosságát tekintve nem nagy. Körülbelül 43 millió lakosával kevesebb ember lakja, mint Németországot vagy Franciaországot.

Ukrajna hét világörökségi helyszínnel rendelkezik

Ukrajnában hét, az UNESCO világörökségi listáján védett helyszín található, ezek is a leglátogatottabb helyek közé tartoznak Ukrajnában. Ezek közé tartozik a kijevi Szent Szophia-székesegyház és Lviv történelmi központja, a Kárpátokban található egyedülálló fatemplomok és az őket körülvevő bükkösök.

Nemzeti viselete a Vyshyvanka

A vyshyvanka egy egyszerű fehér ing, amely vászonból készül, és virágos vagy díszes kézzel varrott hímzésekkel díszített. A viselet különlegessége pedig az, hogy férfiak és nők egyaránt viselik.

Lapozz!

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Bár jó ötletnek tűnhet az erős, zsíroldó hatású mosogatószerrel áttörölni bizonyos felületeket, hogy eltávolítsuk a makacs szennyeződéseket, lehet, hogy akár végleg tönkretesszük vele az adott...
Sztárok
A televíziós munkák most nem jöttek be Curtis számára, de legalább többet tud foglalkozni a zenéléssel. Ismét Király Viktorral állt össze, hogy berobbantsák a fesztiválbombát.
Lifestyle
Remélhetőleg most nem kell akkora tömegre számítani a boltokban, mivel nem hosszú hétvége lesz, és az anyák napja miatt is még lesz időnk bevásárolni.