Sztárok

90 éves Kemény Fecsó – a legenda egyedül nevelte fiát, aki így köszöntötte édesapját

Kemény Ferenc az olimpiai mozgalom alapítója, ma ünnepli 90. születésnapját. Klasszikus mondásait a mai napig szívesen idézgetik.

90 éves Kemény Fecsó

Kemény Ferenc, a legtöbbeknek csak Kemény Fecsó a magyar sport egyik legendája, ma lett 90 éves. Sport karrierjét vízilabdázóként kezdte, de a szíve nem engedte, hogy folytassa, így végül edzőként alkotott maradandót. Szakemberként rengeteg gyermeknek ő mutatta meg a sportág szépségeit, és neki köszönhetjük azt a generációt, amelyiket ma már az egész világ aranycsapatként ismer. Kemény Fecsó ráadásul egyedül nevelte fiát, Dénest, aki szívszorító bejegyzéssel köszöntötte édesapját.

A 90-es évek klasszikus mondásait még ma is idézgetik, melyek első hallásra viccesek, ám mégis elgondolkodtatók. Ilyen például a „Majd hívjatok fel, ha egy olyan lövésből gól lesz, amelyik nem megy kapura”, illetve a „A kapus lábbal tapos, kézzel véd. Lehet fordítva is, de az már műúszás”. A legtöbbet emlegetett pedig kétségkívül az „Akinél nincs a labda, az ne lőjön!”. 1992-ben Bányai Béla levelet írt a Nemzeti Sportnak, melyben így beszél Fecsóról: „A hatvanas évek közepén a MÁV Adatfeldolgozó Főnökségénél Kemény mérnök a főnököm volt. Az adatfeldolgozó kispályás focicsapatában, amely az I. kerületi bajnokságban szerepelt, évekig játszottam együtt Fecsóval. Szeretett főnökömnek hivatalos kiküldetés miatt egyszer Szombathelyre kellett utaznia. Ha gyorsvonattal utazik vissza, lekési mérkőzésünk kezdetét, ha a korai személlyel, akkor sokkal tovább utazik, de időben érkezik. Az utóbbit választotta. Ennyire szerette a focit. Imádott cselezni, még jobban gólt rúgni, és nagyon utált veszíteni.”

Forrás: https://www.nemzetisport.hu/vizilabda/vizilabda-kemeny-fecso-90-eves-286..., https://sport365.hu/vizilabda,hirek,kemeny-fecso-90-eves,147655
Fotó, lead: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=5437407396285927&id=10000050...

1822-ben született Heinrich Schliemann, akit bár a tudósok „hazug tökfejnek” és „bolondok házába való őrülnek” is neveztek, mégis 20 év alatt szenzációs eredményeket ért el.

Oldalak

Sztárok
Utazás
A legendás festmény előtt évek óta túlzsúfoltság van.
Lifestyle
Az átalakult Twitter és az X került reflektorfénybe egy felhívás kedvéért, ami ugyebár Elon Musk tulajdona. Aki kitalálta a poént, azt Musk akár fel is veheti a marketing csapatába.
Lifestyle
Bár jó ötletnek tűnhet az erős, zsíroldó hatású mosogatószerrel áttörölni bizonyos felületeket, hogy eltávolítsuk a makacs szennyeződéseket, lehet, hogy akár végleg tönkretesszük vele az adott...