Lifestyle

A nagy történelmi idézet-kvíz - Felismered, kitől származnak ezek a mondatok?

Játssz velünk és teszteld, mennyire vagy képben híres történelmi személyiségek híres mondásaival!

Akik valami maradandót alkottak

Az emberiség történetében megszámlálhatatlan azoknak a híres embereknek a száma, akik valamilyen módon maradandót alkottak, illetve hagytak hátra az utókor számára - legyen szó tudósokról, akiknek valamilyen innovációt köszönhetünk, művészekről, akiknek egy-egy csodás alkotást vagy éppen uralkodókról, politikusokról és még sorolhatnánk.

Ezek az emberek, amellett, hogy a saját maguk területén egészen rendkívüli dolgokat hoztak létre, gyakran egy-egy ikonikus mondatukkal is beírták magukat a történelembe.

Aktuális kvízünkben összegyűjtöttünk néhány legendás idézetet, amelyek híres történelmi személyiségek szájából/tollából származnak.

Te felismernéd, kitől származnak ezek az idézetek? Játssz velünk és teszteld tudásod!

A játékért kattints galériánkra! A megoldásokat az utolsó ábrán találod.

Megjegyzés: a képek csak illusztrációként szolgálnak.

"Jaj annak a tábornoknak, amelyik kész tervvel érkezik a csatatérre."
Kattints a további képekért!

Forrás: citatum.hu
Fotók és lead fotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Jákob Zoltán milliárdjai természetesen már a Nagy Ő forgatása előtt is megvoltak. A celebvilágba akkor lépett be, amikor csatlakozott a TV2 műsorához.
Utazás
Völgyesi Gabi hátrahagyta Magyarországot, hogy belekóstoljon kicsit az amerikai kultúrába. Most elmondta itthon, hogy miket tapasztalt.
Sztárok
Ahogyan az várható volt, az Egyesült Királyságba látogató Harry nem találkozik a brit királyi család egyik tagjával sem, arra azonban senki sem volt felkészülve, III. Károly időközben milyen döntésre...