Az ország büszkesége: magyar diákja lesz a Yale Egyetemnek

Tavaly érettségizett egy budaörsi gimnáziumban, most pedig felvételt nyert a Borostyán Ligás felsőoktatási intézménybe a magyar diák.

Lenyűgöző teljesítmény

A Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium a Facebook-oldalán tette közzé, hogy egyik tavaly végzett diákjuk, Dörnyei Bendegúz felvételt nyert az Egyesült Államok-beli Yale Egyetemre, mely egyike annak a nyolc rangos amerikai elit felsőfokú iskolának, melyek messzeföldön híresek magas színvonalukról. A hatosztályos képzésen 2020-ban érettségizett Bende így tudatta a nagyszerű eredményt ismerőseivel.

Örömmel jelentem, Magyarország újra képviselve lesz a Yale-en. Sok év munkája van ebben, több száz óra jelentkezéssel töltött idő, kudarcok, de végül mindez beért. A felvétel mellett ráadásul a maximális, majdnem 98%-os ösztöndíjat is sikerült elnyernem, ami a jövő évre 86.300 dollárt jelent. Tandíj, szállás, étkezés, biztosítás, és sok egyéb költség is finanszírozva van az egyetem által.

Tavaly 4,6%-os volt a felvételi sikerességi ráta, és az elmúlt 5 évben, 2017-2021 között összesen 1 alkalommal került be magyar jelentkező, így végig az járt az eszemben hogy ez lehetetlen, bár titkon végig bíztam abban is, hogy meg lehet törni a statisztikát. És végül csak megérte hinni benne!

Hihetetlenül hálás vagyok mindenkinek, aki ehhez bármilyen formában hozzájárult és segített az idáig vezető hosszú, kalandos úton.

Bende sikere nem minden előzmény nélküli, a gimnázium a posztjában is kiemelte, hogy a fiatal hihetetlenül aktív, innovatív és sokoldalú személyiség volt már a középiskolában is. 15 évesen megalapította első startupját, hogy csökkentse a háztartási ételpazarlást. 17 évesen csatlakozott a Skeebdo csapatába és pár hónapja sikeresen léptek piacra alkalmazásukkal, melynek segítségével a felhasználók a kedvenc filmjeik nézése közben bővíthetik angol szókincsüket. 2020-ban a Startup Maffia vezetőségi tagja lett, és 2021 nyarától egyesületi elnöki pozíciót tölt be. 2020-ban megszervezte az első országos kenus konferenciát, ahol a világ- és olimpiai bajnok sportolókat Törökbálint polgármestere köszöntötte nyitó beszédével. Ezen kívül számos nemzetközi és hazai innovációs és startup verseny győztese is Bende.

Még nincs vége, lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2