Sztárok

Elhunyt az Oscar-díjas zeneszerző, akit James Bond és Willy Wonka tett világhírűvé

Leslie Bricusse nemcsak zeneszerzőként, de dalszövegíróként is tevékenykedett, egyebek mellett a Goldfinger és a Csak kétszer élsz című James Bond-filmeken is dolgozott.

Fél évszázados siker színpadon és filmen

Elhunyt Leslie Bricusse Oscar-díjas zeneszerző és dalszövegíró, aki Bond-filmek és a Willy Wonka és a csokoládégyár című film dalain is dolgozott. A 90 éves művész kedden békésen halt meg - közölte a Facebookon fia, Adam Bricusse. A halálhírt Joan Collins színésznő is megerősítette, aki az Instagramon "korunk egyik legnagyobb dalszerzőjének" nevezte barátját.

Leslie Bricusse egy londoni külvárosban született 1931-ben. A Cambridge-i Egyetemen tanult, ahol a Footlights előadóklub elnökévé választották, ahonnan számos zenei és komikus tehetség került ki. Az 1950-es évektől dolgozott színpadi és filmes zeneszerzőként és dalszövegíróként, sikeres pályafutása több mint 50 éven át tartott.

Egyebek mellett nevéhez fűződnek a Goldfinger és a Csak kétszer élsz című Bond-filmek témáira írt dalszövegek, amelyek zenéjét John Barry szerezte.

Állandó munkatársával, Anthony Newley-vel együtt jegyezte a Willy Wonka és a csokoládégyár című film 1971-ben Oscar-díjra jelölt filmzenéjét. Ő írta a produkció már klasszikusnak számító Pure Imagination című számát, amelyet Gene Wilder énekelt. A film egy másik dala, a The Candy Man szintén nagy sikert aratott Sammy Davis Jr. előadásában.

Bricusse és Newley a hatvanas években színházi musicaleket is írtak, köztük a Stop the World - I want to Get Off (Állítsátok meg a világot, ki akarok szállni) címűt, amelynek több dala Grammy-díjas lett.

Leadfotó: facebook.com

Oldalak

Sztárok
Utazás
A NASA mindig látványos videókat szokott készíteni az embereknek. Most ismét olyan témát vettek elő, ami mindenkit érdekel.
Lifestyle
A Magyar Nemzeti Bank nem totojázott, és be is vezette az új pénzérméket. Valóban gyönyörűen néznek ki!
Sztárok
Till Attila és Korpás Krisztina mindig bizonyítják, hogy létezik hosszú távú szerelem. Eszméletlen, hogy milyen régóta vannak együtt.