Sztárok

Rangos kitüntetést utasított vissza II. Erzsébet - túl fiatalnak érzi magát hozzá

A 95 esztendős brit királynőt az év idős személyének akarta választani egy magazin, ő azonban szellemes, mégis őszinte érveléssel utasította vissza a kitüntetést.

Egy letűnt kor nagyformátumú hírmondója

Egyvalami kétségtelen tény: hiába tapossa immáron 96. életévét, II. Erzsébet brit királynőn egyszerűen nem fog az idő. Az uralkodónő még most is teljes szellemi frissességnek örvend, hihetetlenül mozgékony, kíváncsi, fogékony az újra és ellenállhatatlan a humora - valószínűleg ezen tényezők összességének köszönhető, hogy századik születésnapjához közeledve is képes ellátni a királyi címmel járó feladatokat és kötelezettségeket. Mind a brit monarchia, mind pedig majdani utóda örül ennek, s természetesen senki sem szeretné, hogy Erzsébet királynő a vártnál hamarabb adja át a trónt a napjainkban 72 esztendős Károly hercegnek. II. Erzsébet, a huszadik század nagy tanúja, egy letűnt kor hatalmas formátumú hírmondója, az egyik utolsó európai uralkodó, akit - járjon bárhol a világban, tegyen bármit - osztatlan tisztelet és szeretet övez.

Mindez persze azzal is jár, hogy Erzsébet királynő az alattvalóival is közvetlen, kedves hangot üt meg, sosem fennhéjázó vagy gőgös - még akkor is igazságos és korrekt, ha valakivel szemben esetleg elutasító magatartást tanúsít. Így történt ez most is: II. Erzsébetet egy időseknek szóló magazin, az Oldie szerette volna megválasztani az év idős személyévé, az uralkodónő viszont határozottan, de kedvesen hárította el a felkérést.

Fotó: 123rf

Lapozz, tudd meg, mi volt Erzsébet királynő indoka!

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Sztárok
Egyvalami bizonyos: brit trónörökösnek lenni nem csupán hatalmas felelősséggel, de busás vagyonnal is jár.
Sztárok
A legendás karakterszínész Mads Mikkelsen fia a megszólalásig hasonlít a híres édesapjára, bár Carl Jacobsen nem használja ki ennek az előnyeit, ugyanis nem lett belőle sem színész, sem pedig modell...
Lifestyle
Az összeköltözés egy párkapcsolat jelentős mérföldköve, amely számos változást és kihívást hozhat magával.