Sztárok

5 dolog, amit nem tudtál a kalandos életű, Oscar-díjas operatőrről - 5 éve nincs közöttünk Zsigmond Vilmos

Peter Fonda és John Travolta is rajongott Zsigmond Vilmos művészetéért.

Ma ünnepelné 91. születésnapját a magyar származású amerikai Oscar-díjas operatőr. Az 1970-es, 80-as években és azon túl is segített az amerikai filmek vizuális megjelenésében, többek között hiper-valóságos fényt kölcsönözve az űrlények érkezésének, a Harmadik típusú találkozásokban. Nem is olyan meglepő, hogy a kritikusok a fények és árnyékok szerelmesének és festőjének nevezték!

A történelem egyik legjelentősebb operatőre sajnos 2016. január 1-én szenderült jobblétre, big suri otthonában, Kaliforniában.

Emlékezzünk meg az 5 éve elhunyt nagyságról úgy, hogy mutatunk róla 5 olyan dolgot, amit szinte biztos nem tudtál:

Lapozz a cikk folytatásáért!

1. Szegeden született A szegedi alsóvárosban született, édesanyja, Illichman Bozena szerbhorvát származású volt. A középiskolát is helyi piarista gimnáziumban végezte. 2017 óta pedig az ő nevét őrzi a róla elnevezett, Vilmos Zsigmond nemzetközi filmfesztivál, amit évente rendeznek Szegeden.
Kattints a további képekért!

fotó: instagram

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
Elképesztő volt a hasonlóság: Ava Phillippe tetőtől talpig úgy nézett ki, mint híres édesanyja, Reese Witherspoon, amikor a minap kettesben részt vettek a Tiffany & Co. ékszerház exkluzív,...
Fashion&Beauty
Ha te is imádod a blézereket, akkor van egy jó hírünk van számodra. Egy olyan verziója jött a divatba, amely nemcsak elegáns, de minden szetthez remekül passzol.
Lifestyle
A Kos vigyázzon, mert keresztbe tehet neki egy kollégája. Napi horoszkóp!