Utazás

Elképesztő, mire bukkantak a barlangban – A régészeket is meglepték a nyomok

Egy mexikói barlang falain ősi szertartás nyomait találták, amelyek minden bizonnyal a maják egyik rituáléjához köthetők.

Hihetetlen felfedezés

Ősi szertartás nyomaira bukkantak egy barlangban – írja a 24.hu az MTI híre alapján. A barlang falain a régészek több tucat fekete és piros kézlenyomatot azonosítottak, amelyek valószínűleg a maják felnőtté válási rituáléjához kapcsolódnak. A Yukatán-félszigeten talált lenyomatokból 137 van, többségük pedig gyerekektől származik, és nagyjából 1200 évesek, vagyis a maja civilizációból származnak. Méretük alapján Sergio Grosjean régész megállapította, hogy a kézlenyomatokat minden bizonnyal pubertáskorba lépő gyerekek készítették, színeik alapján pedig jelentésükre is következtetni lehet.

Lapozz a részletekért!

Oldalak

Utazás
Lifestyle
A Food Network szakácsa, Guy Fieri mutatott néhány belevaló konyhai tippet, ami meg tudja könnyíteni az életedet a konyhában. Most a mikrohullámú sütő lesz reflektorfényben!
Lifestyle
Ehhez bele kellene piszkálni a hagyományba, azonban a változás azt eredményezné, hogy mindig hosszú hétvégénk lenne. Amerikában egy tragikus esemény miatt helyezték át a dátumot.
Sztárok
Bajor Gizi Kossuth-díjas színművész A kaméliás hölgy című darabban viselt kellékgyűrűjét őrzi Csongrádi Kata. Hogy miként került birtokába az értékes relikvia, azt a Családi kör vendégeként mesélte...