Lifestyle

Visszahívta a forgalmazó az Auchan egyik szalonnáját - Ne edd meg, ha vettél belőle!

Baktériumot találtak a termékben.

Vidd vissza az üzletbe!

Az Auchan forgalmazója visszahívta a népszerű áruházlánc egyik szalonnáját, mivel a Listeria monocytogenes baktérium jelenlétét mutatták ki az élelmiszerben - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közleményében. A baktériummal kapcsolatosan a Nébih oldalán azt írják, hogy az élelmiszerekben gyakran előfordul, megbetegedést azonban csak nagyobb baktériumszám mellett okoz. A hűtő hőmérsékletén is képes elszaporodni, ezért minden 5 napon túl hűtőszekrényben tárolt élelmiszer elfogyasztása kockázatos lehet, ha annak összetétele támogatja a baktérium szaporodását. Veszélyt jelenthetnek például az azonnali fogyasztásra kész (ready-to-eat) élelmiszerek; a nyers, pasztörizálatlan tej és az abból készült termékek; a lágysajtok (feta, brie, camembert, stb.); a nyers húst tartalmazó ételek, a húskészítmények; a nyers halak, a füstölt lazac; a nyers zöldségből készült saláták. A panaszok kialakulásának ideje általában a fogyasztást követő 1 nap és 1 hét közé tehető. A fertőzés jellemző tünetei a láz, hányás, hasmenés, fejfájás. A kialakult betegségnek főként a várandós nők körében súlyos következményei lehetnek, de az érzékeny csoportba tartoznak a csecsemők, az idősek, valamint gyenge immunrendszerű emberek is. A szalonna pontos paraméterei a Nébih közleményében olvashatók. A forgalmazó a visszavitt bacon teljes vételárát - blokk hiányában is - visszatéríti.

Fotó: 123rf

A legnagyobb áruházak is alkalmazkodtak a kijárási korlátozáshoz, hiszen a szigorítások miatt 19 órakor be kell zárniuk.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Ha a tehetség ott lappang Aran Murphy DNS-ében, néhány éven belül pont olyan híres és elismert színész lehet, mint az Oscar-díjas édesapja.
Sztárok
Az elismert előadó az egyik kiemelkedően felkavaró horrorfilmet dicsérte, és Stephen King máris ajánlott neki két másik alkotást, amit megnézhet.
Lifestyle
A Food Network szakácsa, Guy Fieri mutatott néhány belevaló konyhai tippet, ami meg tudja könnyíteni az életedet a konyhában. Most a mikrohullámú sütő lesz reflektorfényben!