Utazás

147 éves lett Budapest - 5 lebilincselő titok, amit nem tudtál a fővárosról

Megannyi titkot rejt a csaknem 150 éves magyar székesfőváros.

Másfél évszázada a fővárosunk

147. születésnapját ünnepli Budapest, Magyarország székesfővárosa. Akkor is az életünk kitörölhetetlen része lenne, ha nem ide koncentrálódna minden, amiért a vidékieknek érdemes felutazniuk a nagyvárosba: nincs olyan ember széles e hazában, akinek ne kötődne számtalan emléke a csaknem másfél évszázados történelemmel büszkélkedő magyar fővároshoz. A jeles apropó okán most összegyűjtöttünk nektek öt izgalmas kulisszatitkot, melyet talán még ti sem tudtatok Budapesttel kapcsolatban. Tartsatok velünk!

Fotó: 123rf

Budapest, Budapest, de csodás

A 19. században felmerült egy hajmeresztő terv: Velencévé alakították volna a fővárost, a körút helyett egy hatalmas csatornával, melyen szállóhajók közlekedtek volna. Az elképzelés végül természetesen nem valósult meg, de azért eljátszhatunk a gondolattal, mi lett volna, ha...
Kattints a további képekért!

Egy másik ország ellopta tőlünk Budapest talán legikonikusabb terét!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
Az elismert előadó az egyik kiemelkedően felkavaró horrorfilmet dicsérte, és Stephen King máris ajánlott neki két másik alkotást, amit megnézhet.
Lifestyle
A Food Network szakácsa, Guy Fieri mutatott néhány belevaló konyhai tippet, ami meg tudja könnyíteni az életedet a konyhában. Most a mikrohullámú sütő lesz reflektorfényben!
Lifestyle
Ehhez bele kellene piszkálni a hagyományba, azonban a változás azt eredményezné, hogy mindig hosszú hétvégénk lenne. Amerikában egy tragikus esemény miatt helyezték át a dátumot.